Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

15 Temmuz Şehitlerini Saygı ve Minnetle Andık

Anma programı 15 Temmuz Şehitleri Parkında yapıldı.

Reklam
15 Temmuz Şehitlerini Saygı ve Minnetle Andık
20 Temmuz 2020 - 09:49
Reklam
Reklam
Gördes'te, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Şehitleri Parkında, yüzlerce vatandaşın katılımıyla tüm şehitlerimiz dualarla yâd edildi.
15 Temmuz Şehitler parkında yapılan anma programında bu yıl Koronavirüs Salgını (COVID-19) tedbirleri ön plandaydı. Alanda katılımcılar için konulan sandalyeler sosyal mesafe kurallarına göre yerleştirilirken, dezenfektan aracıyla bölgedeki hijyen sahasında güvenli ortam oluşturuldu. Programa Gördes Kaymakamı Bekir Abacı, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Emniyet Amir vekili Selim Elmas, Jandarma komutanı J.Kd.Bçvş.Ercan Kartepe, Cumhuriyet Savcısı Evren Yozgat, Daire Amiri ve Müdürleri, Siyasi Parti temsilcileri, STK temsilcileri, Mahalle Muhtarlarımız ve Vatandaşlarımız katıldı. 
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri programında konuşan Belediye Başkanı Muhammet Akyol, "15 Temmuz direncin ve dirilişin adıdır. Tankların altına yatan ve göğsünü kurşunlara siper eden bu büyük milletin yazmış olduğu muhteşem bir destandır. 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminde şehit olan 251 şehidimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Bu günlerimizi tüm şehitlerimize, gazilerimize ve yüce Türk milletine borçluyuz. Cenab-ı Allah'a şükürler olsun. Kahraman milletimiz; FETÖ üyesi hainler tarafından ülkemize, istiklalimize, istikbalimize ve millet iradesine yönelik gerçekleştiren darbe ve ihanet teşebbüsünü dünyada emsali görülmemiş bir şekilde dil, din, ırk, mezhep ve parti ayrımı gözetmeden hep birlikte püskürtülmüştür.
15 Temmuz Türk milletinin demokrasiye olan inancın göstergesidir. Gücünü milletten almak suretiyle büyük bir liderlik göstererek Türk milleti ile birlikte bu tarihi destanı yazan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti ve demokrasi tutkusu sayesinde destan yazıldı.  Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz'un yıl dönümünde kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Darbe girişimine gövdesini siper eden bu aziz milletin mensubu olmaktan da büyük gurur duyuyorum. 15 Temmuz'u unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.
 Gördes Kaymakamı Bekir Abacı, "15 Temmuz Türk milletinin demokrasiye olan inancının göstergesidir.15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü tarafından vatanımızın bütünlüğünü, milletimizin birliğini anayasal düzenimizi ve demokrasimizi hedef alan bir darbe girişimine maruz kaldık. Vatanımıza ve milletimize karşı yapılan bu ihanet sırasında milletimizin iradesinin yegâne temsilcisi olan TBMM bombalanmış, devletimizi ve milletimizi temsil eden Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın canına kastedilmiştir. Hainler devletimizi korumak ve kollamak üzere yükümlü olan güvenlik kurumlarımıza saldırmış, milletimize ait uçakları, tankları ve silahları yine milletimize karşı kullanmıştır. Kısacası hainler Türkiye Cumhuriyeti'ne ve milletimize tarihte görülmemiş bir ihanete kalkışmıştır. Kahraman milletimiz; dünyada emsali görülmemiş birlik ve beraberlik örneği sergilemiştir. 15 Temmuz'un yıl dönümünde kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum" diye konuştu.
Etkinlikler Merkez Ulu Camii'de öğle namazı öncesi Kur'an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif okunması ve duaların yapılmasıyla başladı. Sevgi Yolunda açılan '15 Temmuz Destanı Şehitlerimiz ve Gazilerimize Saygıyla' adlı fotoğraf sergisi gezildi. Akşam programında Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, Şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim tilavetiyle birlikte dualar edildi. Sinevizyon gösterisi ve canlı yayınlar gerçekleştirildi. 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program Saat 00:13'de tüm Camilerden Selaların okunmasının ardından Gördes Belediyesinin çeşitli ikramlarıyla sabah namazına kadar devam etti.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 6163 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum