2.Etap TOKİ İçin Yeni İhale

Ocak ayı içerisinde projenin ihalesi yeniden yapılacak.

Reklam
2.Etap TOKİ İçin Yeni İhale
22 Aralık 2018 - 15:14
Reklam
TOKİ ve Gördes Belediyesi iş birliğinde inşa edilecek olan Gördes 2. Etap 200 konutluk TOKİ projesi yeniden ihale ediliyor.
TOKİ'nin Atatürk Mahallesi'nde inşa edeceği 2. Etap TOKİ Projenin İhalesi 9 Ocak 2019 Çarşamba günü saat 14.30'da İstanbul'da yeniden yapılacak. Proje içerisinde 200 adet konut, 1 adet iş merkezi, 1 adet camii, çevre düzenlemesi ve alt yapı işi bulunuyor. Hazine ve Gördes Belediyesi arazilerinden birleştirilen Atatürk Mahallesindeki arsaya yapılacak olan 2. Etap TOKİ Projesi'nin yaklaşık maliyeti 19.500.000.00 TL. Geçtiğimiz yıllarda başlayan ancak yüklenici firmadan kaynaklanan nedenlerden dolayı inşaatı yarım kalan ve tekrar ihale edilecek projenin önemli bölümü tamamlanmıştı. Gördes'in konut ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayacak olan proje Atatürk Mahallesine de canlılık getirecek.
Tünel kalıp sistemiyle yapılacak olan 200 adet konut, konvansiyonel kalıp sistemiyle yapılacak olan 1 adet cami, 1 adet ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi sözleşmenin imzalanmasının ardından 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. İhaleye göre yer tesliminden itibaren iş, 400 günde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek. Yatay mimari konseptli projede; 2+1 planında inşa edilecek konutlar, zemin+4 yüksekliğinde olacak.
Konutların cephe tasarımları geleneksel mimari ile modern mimari sentezlendi. Cephelerde zemin kat seviyesine kadar taş kaplama, balkon cephelerinde ve pencere kenarlarında ahşap görünümlü dış cephe elemanları kullanıldı. Projeyle Atatürk Mahallesine nitelikli sosyal çevre imkânı sunan yeni bir yaşam merkezi oluşturulacak.
Yaşanan aksaklıklardan dolayı inşaatın durduğunu; yapılan girişimlerden sonra projenin yeniden ihale edileceğini belirten Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, " Göreve gelmeden önce vatandaşlarımıza verdiğimiz TOKİ sözünü ikinci defa yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milletvekillerimizin ve TOKİ Başkanımızın destekleriyle bir konut projesini daha hayata geçireceğiz. Bilindiği gibi ilçemize daha önce kazandırdığımız TOKİ konutlarında ikamet eden vatandaşlarımızın memnuniyeti ikinci etabın ilçemize kazandırılmasını sağladı. Bazı sorunlar yaşansa da TOKİ ve belediyemiz iş birliği ile Atatürk Mahallesinde 200 konut inşa edilecek. İnanıyorum ki bundan sonraki süreç inşallah aksamadan devam edecektir. " dedi.
Reklam
Reklam
Bu haber 1632 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum