Ak Parti'de Mehmet İnci Kazandı

Bir gün önce adaylığını açıklayan İnci, kongrede 186 oy aldı.

Reklam
Ak Parti'de Mehmet İnci Kazandı
25 Kasım 2017 - 19:24
Ak Parti ilçe kongresi, büyük bir heyecan ve çekişmeye sahne oldu. İki adayın yarıştığı seçimlerde ilçe başkanı Mehmet İnci, rakibi Taner Yiğit'e üstünlük sağladı.
            Belediye Kültür Sarayındaki kongrenin Divan başkanlığını, İl başkan yardımcısı Selman Alkış yaptı. İl başkanı Berk Mersinli, yönetim kurulu üyeleri, Manisa milletvekilleri Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, Ak Parti Saruhanlı, Kula, Köprübaşı ilçe başkanları, meslek kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok kalabalık bir partili gurubu kongrede hazır bulundu.
            İl başkanı Berk Mersinli; geçtiğimiz ay basına yaptığı açıklamada, Gördes'te ilçe başkanlığı için Taner Yiğit'i belirlediklerini söylemiş ve birlikte fotoğraf vermişti. Mersinli kongrede yaptığı konuşmada; adayımız Taner Yiğit'tir diyerek, kongrenin tek adayla seçime gideceğini ilan etti.
            Belediye başkanı Muhammet Akyol da yaptığı konuşmada, hakkındaki söylenti ve iddialara cevap verdi. Bize çamur bulaşmaz, çünkü abdestimizden şüphemiz yok diyen Akyol, bu kongrede adayımız, İl başkanımızın ifade ettiği şekilde Taner Yiğit'tir dedi.
            Kongreden bir gün önce; daha önce ilçe başkanlığına aday olmayacağını ilan eden Mehmet İnci adaylığını açıklayınca, AK Parti kulislerinde büyük bir dalgalanma oldu. Bu hava olduğu gibi kongreye de yansıdı.
            Gergin ve heyecanlı bekleyiş sandıklar açılınca zirveye çıktı. Delegeler ve partililer sonucu öğrenmek için akşam saatlerine kadar salondan ayrılmadı.
            Seçimlerde 419 delegenin 372'si oy kullandı. 11 oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde, Taner Yiğit 171 oyda kaldı. Seçimi kazanan Mehmet İnci, 186 oy aldı.
            Mehmet İnci başkanlığındaki Ak Parti ilçe yönetimi şu isimlerden oluştu:
            İsmail Terzi, Veli Dündar, Emrah Demir, Yasin Öğretici, Sebahattin Öztürk, Bahri Gümüş, Tayfun Özcan, Mustafa Ölmez, Ali Rıza Ertem, Hüsniye Kaplan, İdris Uğur, Havva Kulak, Hatice Özcan, Hafize Güzel..
Reklam
Reklam
Bu haber 6079 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum