Akhisar'daki Gördesliler Dernek Çatısında Buluştu

Akhisar Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği ilk toplantısını yaptı.

Reklam
Akhisar'daki Gördesliler Dernek Çatısında Buluştu
02 Ekim 2017 - 16:28
Reklam
Gördes kültürünü yaşatma ve Gördesliler arasında yardımlaşmayı dayanışmayı hedefleyen Akhisar Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği ilk toplantısını Efendi Mahallesindeki dernek lokalinde gerçekleştirdi. Toplantıya başkanlık eden Nadir German derneğin kuruluş gayesinin şehirde yaşayan Gördesliler arasındaki dayanışmayı sağlamak ve Gördes kültürünün tanıtılması olduğunu belirtti.
 Gördes´in tarihi kültürü ve doğal zenginlikleri ile keşfedilmeyi bekleyen bir mucize ilçe olduğunu belirten German, bu ilçedeki güçsüzlüklerin temel sebebinin işsizlik ve geçim problemi olduğunu söyledi. German konuşmasında 'Dernek olarak değişik sebeplerle Gördes´ten Akhisar´a göç eden Gördeslileri her yönden desteklemeyi amaçlıyoruz. Bunun yanında kültürel öğeleri ile Anadolu kültürünü en iyi şekilde temsil eden Gördes´in unutulmaya yüz tutmuş birçok değerine de sahip çıkacağız. Önümüzdeki ay içerisinde kapsamlı olarak başlayacağımız faaliyetlerimizde birlik beraberlik dayanışma yardımlaşma temel gayemiz olacak 'dedi.
Amacımız ilçemizden farklı yerlere göçü önlemek insanların doğduğu toprakta duymalarını sağlamak için doğru yatırımların yönetimlerin sağlanmasını temin etmektir diyen German, Akhisar´da yaşayan tüm Gördesli hemşerilerimizi derneğin çalışmalarına katılmaları için davet etti. 
Reklam
Reklam
Bu haber 3403 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum