Akhisar'daki Gördeslilerden Şehit Makbule Hayrı

Şehit Makbule Parkındaki hayır davetine çok sayıda hemşehrimiz katıldı.

Reklam
Akhisar'daki Gördeslilerden Şehit Makbule Hayrı
26 Mart 2018 - 11:02
Reklam
Akhisar Gördesliler Derneği Gördesli Şehit Makbule hanımın şehadetinin 96. Yılında, adının verildiği parkta şehitler için hayır düzenledi. Hayır etkinliğine, Gördes Belediye Başkan Vekili Ahmet Esen, Akhisar Belediye başkan yardımcısı Ali Velestin, Gördes ilçe milli eğitim müdürü İbrahim Coşkun Çelik, Gördes Müftüsü İsmail Hatipoğlu, Gördes Şehit Makbule Hanım İlkokulu müdürü Muzaffer Sönmez katıldı.
Gör-Der Basın halkla ilişkiler sorumlusu Süleyman Kollu´nun sunumunu yaptığı hayır etkinliği Şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. 17 Martın Gördesli Makbule Hanımın şehadetinin 96. Yıldönümü, 18 Martın Çanakkale zaferinin yıl dönümü, bu haftanın da şehitler haftası olduğunu belirten Kollu 'Tarihin her döneminde, vatanın her karış toprağında şehidimiz var. Hepsini rahmet ve dua ile anıyoruz' dedi.
 Günün anlamını içeren konuşmayı gerçekleştiren Gör-Der Başkanı Nadir German; Örnek Türk Kadını Gördesli Şehit Makbule Hanımın adının parka verilmesini oybirliği ile kabul eden Akhisar Belediye Başkanı ve belediye meclis üyelerine teşekkür etti.
German konuşmasında 'Şehit Makbule Hanım hayatının baharında vatanı için hiç düşünmeden şehadete koşacak kadar vatan, millet ve bağımsızlık şuurunu idrak etmiş örnek Türk Kadını idi. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhu şad olsun' dedi.
Sarıahmet Paşa Aşevi müdürü, emekli vaiz Ali Doru tarafından Kur´an-ı Kerim okunarak, şehitler için dua edildi. Araştırmacı Yazar Mustafa Kuzucuk Şehit Makbule Hanımın hayatını, Kuvayi Milliye mücadelesi içindeki yerini anlattı. Parkın bulunduğu caddenin eski adının Gördes Caddesi olduğuna işaret eden Kuzucuk 'bu Gördes Caddesi birçok efenin ve bu efelerle omuz omuza savaşan birçok Türk kadınının geçiş güzergahıdır.  O dönemde milli mücadelenin Akhisar, Gördes, Demirci, Sındırgı bölgesinde yaklaşık 3 yıl şiddetli bir savunma savaşı şeklinde devam ettiğini belirten Kuzucuk Şehit Makbule Hanım gibi adını sayabileceğimiz onlarca Türk Kadını olduğuna vurgu yaptı.
Gördes Belediye başkan vekili Ahmet Esen, Şehit Makbule Hanım´ın Kocayayladaki mezarından getirilen toprağı Gör-Der başkanı Nadir German´a teslim etti. Program lokma hayrı ile devam ederken, mahallelinin parka sahip çıktığı görüldü. 
Reklam
Reklam
Bu haber 6590 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum