Alime Paşa İsmi Kütüphanede Yaşayacak

Fatih Ortaokulunda yeni açılan kütüphaneye Şehit Öğretmen Alime Paşa'nın ismi verildi.

Reklam
Alime Paşa İsmi Kütüphanede Yaşayacak
03 Aralık 2018 - 10:14
Reklam
23 Ekim 2011 tarihinde, ülkemizi yasa boğan bir deprem felaketi yaşadık. Van depreminde çok sayıda vatandaşımızı kaybettik. Onlardan birisi de, Gördesli öğretmen Âlime Paşa idi.
            Genç yaşında, meslek aşkıyla dolu olduğu bir dönemde, yetirdiğimiz Âlime Paşa'nın acısı hiç unutulmadı. Ancak onu unutmayanlar, unutulmasını istemeyenler de vardı. Fatih Ortaokuluna kurulan Kütüphane, bundan sonra Âlime Paşa ismiyle yaşayacak.
            Fatih Ortaokulu gerçekten büyük bir iş başarmış. Okula kurulan Kütüphane, 10 bin kitaptan oluşuyor. Adını da Şehit Öğretmen Âlime Paşa Kütüphanesi olarak koymuşlar.
            Hafta içerisinde Kütüphanenin açılışı vardı. Kaymakam Bekir Abacı, Belediye başkanı Muhammet Akyol, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Coşkun Çelik, Âlime Paşanın babası Ahmet Paşa, annesi Melahat Paşa ve kalabalık bir öğrenci topluğu açılışta hazır bulundu.
            Açılış kurdelesi, şehit öğretmenin anne ve babası tarafından kesildi. Şüphesiz en fazla duygulanan onlar oldu. Kızlarının adı, ilelebet bu Kütüphanede yaşayacaktı. Bu durum onların dinmeyen acısını, bir ölçüde hafifletecekti.
            Fatih Ortaokulu'nu başarılı gayretlerinden ve isim konusundaki duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyoruz…






Reklam
Bu haber 2151 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum