Alliance One Tütün Piyasasını Açtı

300 ton civarı alım yapacak firma başfiyatı 17TL belirledi.

Reklam
Alliance One Tütün Piyasasını Açtı
20 Ocak 2017 - 13:23
Üreticinin yanı sıra piyasanın da merakla beklediği tütün piyasası, hafta içerisinde açıldı. Geçen yıla göre, iki ay geç açılan piyasa için, bir takım kaygılar oluşmuş ve piyasalar tedirgin hale gelmişti.
            İlçemizde üretici ile sözleşmeli üretim yaptıran Alliance One firması, hafta içerisinde tütün piyasasını açarak alımlara başladı. Perşembe ve Cuma günlerinde alımlarını sürdüren Alliance, üreticinin de yüzünü güldürdü.
            İlçemizde 300 ton civarında tütün alımı yapan firmanın ilk gün alımlarında verdiği fiyatlar, üreticiyi memnun etti. Başfiyatı 17 TL olarak belirleyen firma, bu iki günde aldığı ürünlerin tamamına, 16 ile 17 TL arasında fiyat verdi.
            Bu yılın piyasasında gecikme yaşandığını, üreticinin daha fazla beklemeye gücü kalmadığını dile getiren firma yetkilileri, üzerimize düşen sorumluluk gereği piyasayı açtık ve alımlara başladık dedi.
            Alliance One firmasıyla birlikte ilçemizde toplam 5 firma, sözleşmeli üretim yaptırarak ürün satın alıyor. Diğer 4 firmanın da önümüzdeki haftadan itibaren tesellüme başlaması bekleniyor.
            İlçemizde 2500 ton civarında bir üretim bekleniyor. Ürün bedelleri teslim tarihinden itibaren, en geç 10 iş günü içerisinde üreticiye ödeniyor. Tütün paralarının üreticiye olduğu kadar, ilçe piyasasına da rahat nefes aldırması bekleniyor…
Reklam
Reklam
Bu haber 7915 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum