Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Arıtma Tesisinde Çalışmalar Başladı

12 bin 500 kişiye hitap edecek ve günde 900 metreküp atıksuyu arıtacak.

Reklam
Arıtma Tesisinde Çalışmalar Başladı
19 Kasım 2016 - 15:02
Reklam
Reklam
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Gördes'i atıksu kirliliğinden kurtaracak olan atıksu arıtma tesisinin inşaat çalışmalarına başladı. 8 milyon TL bedel ile hizmete sunulacak olan tesisin ihalesi kapsamında yer alan altyapı döşeme işlerinde ise mutlu sona yaklaşıldı.
Gördes'in evsel nitelikli atıksularının insan sağlığına ve çevreye zarar vermemesi için planlanan atıksu arıtma tesisinde çalışmalar hız kazandı. İlk etapta 2028 yılına kadar hizmet verecek olan tesis, 12 bin 500 kişilik nüfusa hitap edecek ve günde 900 metreküp atıksuyu arıtacak. 2028 yılında yapılacak revize çalışmaları ile kapasitesi artırılacak olan tesisin 2048 yılına kadar hizmet vermesi sağlanacak.
Başlayan inşaat çalışmaları kapsamında havalandırma havuzu, çökeltim ve geri devir terfi merkezi ile klor temas binasında betonarme imalatlar devam ediyor. Dekantör ve blower binasında ise perde imalatları tamamlandı. Arıtma çamurlarının stabilizasyonu için yapılacak anaerobik ve idari binada kazı çalışmaları da kısa süre içerisinde başlayacak.
MASKİ'nin Gördes ilçesinde, atıksu arıtma tesisine bağlanacak olan kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarında yürütülen çalışmalar yüzde 90 seviyesine ulaştı. Toplamı 18 bin metre uzunluğunda olan hattın parsel ve ızgara bağlantıları yapılıyor. 
 MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen atıksu arıtma tesisinde yaşanabilecek iş kazalarını önlemek adına 1 takım gaz algılama, ölçüm ve güvenlik sistemi temin edilecek. Ayrıca tesisin elektrik kesintilerinden etkilenmemesi ve verimli şekilde çalışmaya devam etmesi için de tesiste jeneratör bulundurulacak. 
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2277 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum