Ata'ya Selam Olsun Projesinde İmzalar Atıldı

Ülkü Ocakları ve Milli Eğitim Arasında Protokol İmzalandı

Reklam
Ata'ya Selam Olsun Projesinde İmzalar Atıldı
10 Şubat 2020 - 11:31
Reklam
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sinan ATEŞ'in talimat ve destekleriyle Türkiye'nin çeşitli vilayetlerinde başlatılan 'Ata'ya Selam Olsun' projesi, ilçemizde de hayata geçiriliyor.
Gördes Ülkü Ocakları ile Gördes İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle proje süreci başlatıldı. Gördes Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin YILMAZ ile Gördes İlçe Millî Eğitim Müdürü İbrahim Coşkun ÇELİK arasında imzalanan protokolün imza törenine Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Fatih KESKİN de katıldı.
'Ata'ya Selam Olsun' projesi kapsamında Gördes İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı ortaokullarda öğrenim görmekte olan ortaokul öğrencilerinin tamamına Ülkü Ocakları tarafından hazırlanan 'Çocuklar İçin Nutuk' kitabı ücretsiz bir şekilde ulaştırılacak. Öğrenci ve veli rızasının esas olduğu projenin ikinci aşaması, gönüllü öğrencilerin kitabı okumalarıyla tamamlanacak. Projenin üçüncü aşamasında okulların kendi içlerinde yapacakları bilgi yarışmalarıyla her ortaokulun beşinci, altıncı, yedinci ve sekizinci sınıf birincileri tespit edilecek. Projenin dördüncü aşaması ise ilçe genelindeki okul birincilerinin kendi kategorilerinde katılacakları bir final yarışmasından oluşacak.
'Ata'ya Selam Olsun' projesinin amaçları arasında millî bilince sahip nesiller yetiştirmek, tarihten ders çıkarma bilinci oluşturmak, okuma alışkanlığı kazandırmak, akademik başarıyı artırmak, sorgulama yetisi güçlü bireyler yetiştirmek, 2023 Eğitim Vizyonu'nda belirtilen 'Eğitim, uluslararası değerlerin yanında millî değerleri geliştirmeli' hedefinin gerçekleştirilmesine destek olmak gibi somut kazanımlar yer alıyor.
Aynı zamanda tarih öğretmeni olan Gördes Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Yılmaz, projeyle ilgili yaptığı açıklamada Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kaleme alınan ve Millî Mücadele'nin safhalarını anlatan 'Nutuk' kitabının bütün Türk gençleri tarafından okunması gereken bir temel eser olduğunu belirtti. Yılmaz ayrıca, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının çalışmaları neticesinde bu temel eserin ortaokul öğrencilerinin seviyesine indirgenmiş hâli olan 'Çocuklar İçin Nutuk'un öğrencilerin bütün öğrenim hayatları boyunca karşılarına çıkacak olan temel inkılap tarihi bilgilerini ihtiva ettiğini vurgulayarak 'Ata'ya Selam Olsun' projesinin Gördesli öğrencilere sağlayacağı faydalara dikkat çekti.
Proje kapsamında Gördes'te bulunan 9 ortaokulda öğrenim gören öğrencilerin tamamına 'Çocuklar İçin Nutuk Kitabı' hediye edilecek. Kitapların sponsorluğunu Gördes'in tanınmış iş adamlarından Yücel Keskin'in üstlendiği öğrenildi. Bilgi yarışmasında beşinci, altıncı, yedinci ve sekizinci sınıflar kategorilerinde okul birinciliklerini kazanan bütün öğrenciler; İstanbul ve Çanakkale illerine yapılacak bir geziyle ödüllendirilecek. Final yarışmasında dört kategoride ilçe birincisi olan öğrencilere ise ayrıca sürpriz hediyeler verilecek. Bilgi yarışması finaline Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan ATEŞ'in de katılabileceği belirtildi.
Reklam
Reklam
Bu haber 3767 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum