Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Atıksu Arıtma Tesisi 2048'e Kadar Hizmet Verecek

MASKİ'nin arıtma tesisinde çalışmalar devm ediyor.

Reklam
Atıksu Arıtma Tesisi 2048'e Kadar Hizmet Verecek
03 Nisan 2017 - 17:23
Reklam
Reklam
MASKİ Genel Müdürlüğü'nün, Gördes'e kazandıracağı atıksu arıtma tesisi 2048 yılına kadar hizmet verecek. 8 milyon bütçe ile yapılan tesisteki çalışmaları MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay,  yerinde inceledi.
          Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Gediz ve Bakırçay Havzası'nı kirlilikten kurtarmak adına Manisa Merkez, Turgutlu,  Soma ve Gördes'te atıksu arıtma tesisleri inşa ediyor. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı ve Yatırım ve İnşaat Daire Başkanı Burak Aslay, Blower ve çamur susuzlaştırma binalarındaki betonarme imalatlarının tamamlandığı,  havalandırma ve çökeltim havuzlarının yapımının devam ettiği Gördes ilçesindeki Atıksu Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulundu.
Aslay'a, Büyükşehir Belediyesi Gördes Koordinatörü Alp Safa Gökkaya, MASKİ İlçe Sorumlusu Türker Kesici, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Uğur Topkaya, MASKİ teknik personeli ve yüklenici firma yetkilileri eşlik etti.
Gördes ilçesindeki Atıksu Arıtma Tesisi'nin imalat çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, 'İller Bankası ile ortaklaşa 8 milyon TL bedel ile hayata geçireceğimiz Gördes ilçemizdeki Atıksu Arıtma Tesisimizde çalışmalarımız hızla ilerliyor. Gördes'i atıksu kirliliğinden kurtaracak olan tesisimizde betonarme imalatlarımız devam ediyor. 2028 yılına kadar hizmet verecek olan tesis, 12 bin 500 kişilik nüfusa hitap edecek ve günde 900 metreküp atıksuyu arıtacak. 2028 yılında yapılacak revize çalışmaları ile kapasitesi artırılacak olan tesisin 2048 yılına kadar hizmet vermesi sağlanacak' dedi.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2158 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum