Atıksu Arıtma Tesisinde İnceleme

MASKİ Genel Md.Yrd.Çevik, beraberindeki heyetle Gördes AAT'yi ziyaret etti.

Reklam
Atıksu Arıtma Tesisinde İnceleme
05 Temmuz 2020 - 15:36
Reklam
Kaymakam Bekir Abacı, Belediye Başkanı Muhammet Akyol ve MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, Gördes Atıksu Arıtma Tesisini ziyaret ederek; yapılan faaliyetlerle ilgili incelemelerde bulundu.
 Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı bünyesinde, Gördes'e inşa edilen ve faaliyete alındığı günden itibaren evsel nitelikli atıksu kirliliği noktasında ciddi aşama kaydeden tesisin önemli konukları vardı. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik; Kaymakam Bekir Abacı, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, AK Parti İlçe Başkanı Rıza Dilcan, MHP İlçe Başkanı Abdürrezzak Yonat ve meclis üyelerini tesiste ağırlayarak misafirlerine atık suyun arıtılma süreci hakkında detaylı bilgi verdi.
Kaymakam Abacı ve Akyol'a, tesis hakkında bilgi veren Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak için çalıştıklarını söyledi.
Çevik, tesisin giriş suyunun çamur renginde olduğunu, belirli işlemlerden geçtikten sonra Kum Çayına yani Gediz Nehrine içme suyu kadar berrak şekilde verildiğini belirterek, 'Bereketli Gediz ve Bakırçay Havzalarını özlenen eski günlerine kavuşturmak için kurulduğumuz günden bu yana büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'ün liderliğinde hemşerilerimiz için, gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz' dedi.
 Tesisin kurulum noktasında projelendirmenin Gördes Belediyesi tarafından yapıldığını, yasayla birlikte tesisin Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlandığını ifade eden Belediye Başkanı Muhammet Akyol, 'Gerçekten büyük önem arz eden bir tesis, doğaya ve çevreye olumlu katkısı var. Meclis üyelerinin de kafasındaki soru işaretlerinin bu ziyaretle cevaplandığını düşünüyorum. İlçemizde Güneşli, Evciler ve Ulgar Mahallelerinin altyapısı yenilenecek. Güneşli Mahallesine de atıksu arıtma tesisi inşa edilerek 3 mahallenin evsel nitelikli atıksuları toplanacak. Ziyaret ettiğimiz tesis için MASKİ'ye nasıl destek olduysak yeni projelerde de aynı desteği sürdüreceğiz. Güneşli Mahallesinde kurulması planlanan tesiste de vatandaşlarımıza sorun oluşturacak kötü koku probleminin olmayacağını da buradaki tesisi inceledikten sonra anlamış bulunuyoruz. Gördes sevdalıları olarak ilçemize ortak projeler ile güzel hizmetler kazandıracağız. Hayırlara vesile olmasını diliyor, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Cengiz Ergün'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' dedi.
 Tesisin işleyişindeki her bir aşamayı dikkatli bir şekilde inceleyen Kaymakam Bekir Abacı, 'Nezih bir tesis. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde Gördes'e hizmet etmek tek amacımızdır. Bizleri en güzel şekilde tesiste misafir eden MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik'e de çok teşekkür ediyorum. Gördes'e de böylesi çevreci bir tesis yakışırdı' ifadelerini kullandı.
ÇEVİK, KIRSAL MAHALLELERİ DE ZİYARET ETTİ
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, Güneşli Mahalle Muhtarı Erdal Terim, Evciler Mahalle Muhtarı Halil Gökkaya, Ulgar Mahalle Muhtarı Zeki Gökçe, Doğanpınar Mahalle Muhtarı Halil Korkmaz, Beğenler Mahalle Muhtarı Ramazan Bayram ve Kobaklar Mahalle Muhtarı Mehmet Deniz ile bir araya geldi. Çevik'e MASKİ Projeler Dairesi Başkanlığından şube müdürleri Tutku Gökçe ve Kadri Akkurt, Büyükşehir Belediyesi Gördes Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Mustafa Gün, İlçe Şefi Türker Kesici ve yetkili personel de eşlik etti. Genel Müdür Yardımcısı Çevik, mahalle muhtarlarına MASKİ Genel Müdürlüğünün mahallelerinde gerçekleştireceği çalışmalardan bilgi verdi.
Güneşli adeta yenilenecek
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, Güneşli Mahallesi'ne kazandırılacak olan projelerin bölgeyi adeta yenileyeceğini belirtti. İdare olarak Güneşli ve Evciler Mahallesine ortak 57 kilometre kanalizasyon hattı, 62 kilometre içme suyu hattı ile 100 ve 400 metreküplük içme suyu deposu yapılacağını, mahalleye Atıksu Arıtma Tesisi inşa edileceğini ve yıllardır yaşanan sorunların tarihe gömüleceğini dile getirdi. Çevik ve beraberindekiler tesis için yer tespiti yaptı.
Ulgar Mahallesine 2,5 Kilometre Kanalizasyon
Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, Ulgar Mahallesine 3 kilometre kanalizasyon hattı yapılacağını, kanalizasyon hattının terfi ile Güneşli Mahallesine bağlanacağını belirtti.
Kobaklar Mahallesi için etüt çalışmaları yapıldı
Kobaklar Mahallesi için projelendirmelerin devam ettiğini belirten, Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, etüt çalışmalarının tamamlandığını, planlama yapıldığını söyledi.  
Reklam
Reklam
Bu haber 6088 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum