Ayva Projesinde İlk Ürün Heyecanı

3 yıl önce başlatılan proje ilk meyvelerini verdi.

Reklam
Ayva Projesinde İlk Ürün Heyecanı
28 Ekim 2016 - 23:40
Reklam
Çiftçimize alternatif ürün kapsamında hayata geçirilen, Gördes ayvası ile ilgili projede ilk ürün heyecanı yaşanıyor. Kıran mahallesindeki hasat çalışmasında çiftçiler ve yetkililer bir araya geldi.
            Kaymakam Turgay Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Koç çiftçilerimizle birlikte ilk ürünü almanın heyecanını yaşadı.
            Gördes Kaymakamlığı bünyesinde üç yıl önce Zafer Kalkınma Ajansının desteğiyle hayata geçirilen projede, çiftçilerimize ayva fidanı dağıtılmıştı. Yaklaşık 4400 fidan bu yıl ilk ürününü verdi.
            Ziraat Odası Başkanı Mehmet Koç'un verdiği bilgiye göre; Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olarak gözüken 120 dönüm ayva bahçesi var. Kayıt dışılarla birlikte bu rakamın, 200 dönüm civarında olduğu tahmin ediliyor.
            Pazara çıkan ürün tüketicinin ilgisiyle karşılaştı. İriliği ve düzgünlüğü ile dikkat çeken ürün, aromasıyla işte Gördes ayvası dedirtiyor. Gördes ayvacılığının ayağa kalkması açısından önemli bir gelişme olarak görülen proje, çiftçilerimizin de yüzünü güldürdü.
Reklam
Reklam
Bu haber 2313 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum