Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Barajlar Bölgenin Kaderini Değiştiriyor

Güneşli'de salatalık üretimi, sulama imkânları ile şimdi farklı bir karakter gösteriyor.

Reklam
Barajlar Bölgenin Kaderini Değiştiriyor
04 Temmuz 2016 - 14:33
Reklam
Reklam
Güneşli ovası ve civarı, ilçe tarımında öne geçmenin heyecanın yaşıyor. Yıllarca hep geri planda olan bölge, Güneşli barajı ve Doğanpınar göleti sayesinde müthiş bir değişim yaşıyor.
            Uzun yıllardır devam eden salatalık üretimi, sulama imkânları ile şimdi farklı bir karakter gösteriyor. Üretici yıllar sonra toprağına dönmüş. Ovanın dört bir yanı, salatalık tarlalarıyla dolu.
            Su imkânı ve ucuzluğu ile modern tarım teknikleri bir araya gelmiş. Her tarlada damlama su sistemi var. Motorize el çapalarıyla, eski el çapalarının pabucu dama atılmış. Aileler daha rahat şartlarda üretim yapabiliyor.
            Güneşli ovası, artık tarımın cazibe merkezi olmuş. Doğanpınar, Benliali, Ulgar, Deliçoban, Şeyhyayla, Dargıl Güneşli ovasının çevresindeki önemli üretim merkezleri haline gelmiş.
            Bu yılın üretim potansiyeli gözle görülür bir artış gösteriyor. Saat 5'ten itibaren ovada müthiş bir hareketlilik başlıyor. Üretici gün boyu topladığı salatalıkları, ilgili eleklere getirerek teslim ediyor. Teslimat gece yarısı saatlerine kadar devam ediyor.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 3502 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum