Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başkan Akyol Tütün Tarlasında

Gördes Bld.Bşk. Muhammet Akyol işçilerle birlikte tarlada tütün kırdı

Reklam
Başkan Akyol Tütün Tarlasında
19 Ağustos 2017 - 16:40
Reklam
Reklam
Son yılların en büyük tütün dikimi yapıldı bu yıl ilçemizde. Çiftçimiz yeniden sarıldı tütüne. Tütün kırımının en alevli olduğu bu günlerde, amele fiyatları da tavan yaptı. Eski çitçilerin deyimiyle, '7 yaşındaki çocuktan bile medet umulacak günler.'
            Yine eski çiftçilerin deyimiyle, 'iş fazla, adam az geliyor' diye tarif edilen bir dönem yaşanıyor tütün üretiminde.
            İşlerin ne kadar sıkıştığını, ihtiyacın ne kadar zirveye çıktığını gösteren güzel bir olay yaşandı geçtiğimiz günlerde. Belediye Başkanı Muhammet Akyol bile tütün tarlasına girdi, saatlerce tütün kırdı.
            Eniştesi Ramazan Tozun'un sıkışıklığını gören Başkan Akyol, kıyafetlerini değiştirerek akşam saatlerinde büyük bir sürpriz yaptı. Aynı anda tarlada çalışan ameleler, Başkan Akyol'u karşılarında görünce büyük bir şaşkınlık yaşadı.
            Yardıma gelen Başkan Akyol, amelelerle birlikte tütün kırmaya başladı. Bir yandan sohbet edildi, bir yandan eller çalıştı. Zor akşam, bu sıcak atmosferde keyfe dönüştü.
            Akyol; 'Tütün tarlasında 1 kişi, 1 kişidir. Çocukluğum tütün tarlalarında geçti. Bunun ne demek olduğunu bilirim. Enişteme katkı olsun diye, bir gecelik dahi olsa tütün kırmaya geldim. Katkı katkıdır' dedi.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 3813 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum