Başkan Akyol UKAFEST'te Gördes'i Temsil Etti

Muhammet Akyol, kongrede ilçemizin kalkınma projelerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Reklam
Başkan Akyol UKAFEST'te Gördes'i Temsil Etti
16 Aralık 2020 - 09:47
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin katılımıyla düzenlenen Ulusal Kırsal Kalkınma Ağı (UKAFEST) Kongresi Covid-19 tedbirleri kapsamında bu yıl çevrimiçi telekonferans aracılığıyla gerçekleştirildi.
Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, UKAFEST'te Gördes'i temsil ederek; ilçe tanıtımı ve Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği'nin kuruluş aşamasıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.
Kırsal Kalkınmaya 26.5 Milyar Destek
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 'Ulusal kaynaklı ekonomik ve kırsal altyapı yatırımlarımız kapsamında, Genç Çiftçi, Kırsal Kalkınmada Uzman Eller, ORKÖY projeleri ve Avrupa Birliği (AB) Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) dahil bugüne kadar toplam 480 bin projeye reel rakamlarla 26.5 milyar lira hibe desteği ödedik' dedi.
Kırsal alanlarda üretim, katma değer ve istihdam sağlanması için birçok destek, teşvik ve hibe sağladıklarına dikkati çeken Pakdemirli, konuşmasını şöyle sürdürdü:
'Bu doğrultuda, ulusal kaynaklı ekonomik ve kırsal alt yapı yatırımlarımız kapsamında, Genç Çiftçi, Kırsal Kalkınmada Uzman Eller, ORKÖY projeleri ve IPARD hibeleri dahil bugüne kadar toplam 480 bin projeye reel rakamlarla 26.5 milyar lira hibe desteği ödedik. Bu destekler sayesinde, kırsalda reel olarak yaklaşık 48.5 milyar liralık yatırım yapıldı, 350 bin yeni istihdam oluşturuldu. Ekonomik yatırımların süresini de 2025 yılına kadar uzattık. IPARD kırsal kalkınma destekleri ve ORKÖY kredileri de devam ediyor. 2022'ye kadar manda, damızlık küçükbaş yatırımı, damızlık koç - teke alımı, kaz ve hindi yetiştiriciliği, ipek böcekçiliği ve arıcılık yatırımlarına, konusuna göre yüzde 50 ile yüzde 100 oranında hibe sağlayacağız. Geçen yıl pilot olarak başlayan, Kırsal Kalkınmada Uzman Eller projesini ülke geneline yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.'
Gördes'e 1 Milyon 922 Bin Hibe
UKAFEST'in ikinci gününde sunumunu gerçekleştiren Başkan Akyol ulusal ve uluslar arası bir çok katılımcının yer aldığı festivalde ilçemizi temsil etti. Gördes'in tanıtımını ve kültürel değerlerine değinerek sunumuna başlayan Başkan Akyol; 'Gördes'in proje konusundaki başarıları 2016 yılında Tarım ve Orman Bakanlığımızın kıymetli yetkililerinin dikkatini çekmiş ve Gördes'imiz Ulusal Kırsal Ağ kapsamında Yerel Eylem Grupları arasında kendine yer edinmiştir.Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği'nin başta yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri olmak üzere; yerel kalkınma uzmanları tarafından uzun uğraşlar sonucu hazırladığı Yerel Kalkınma Stratejisi, IPARD II Programı kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığından onay aldı. Bu kapsamda Türkiye'de benzer 50 Dernek arasında 7. sırada yer alan Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği olarak hazırladığımız Stratejik Planla; 1 Milyon 922 Bin TL'lik büyük bir katma değeri Gördes'imize kazandırmış olduk. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde kırsal bölgelerimize yönelik irili ufaklı birçok projeyle bu katma değeri kullanacağız. Diğer bir avantajımız ise Gördes ilçe sınırları içerisinde TKDK projeleri hazırlayan vatandaşlarımıza da ekstra puanlar verilecek. Başta Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli ve TKDK Başkanı Muhammed Adak olmak üzere emeği geçen katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz' dedi.
Reklam
Reklam
Bu haber 8375 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum