Başkan Akyol'dan Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 96.kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Reklam
Başkan Akyol'dan Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı
28 Ekim 2019 - 18:24
Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 96. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Başkan Akyol, tek bayrak, tek millet, tek vatan ve tek devlet düşüncesiyle nice bedeller ödenerek kurulan, demokrasi ve milli iradeyle taçlandırılan Cumhuriyetin; milletimizin sonsuz varlığıyla ilelebet devam edeceğini bildirdi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin artık her alanda dev atılımlar gerçekleştiren söz sahibi bir dünya devleti olduğunu belirten Başkan Akyol;
'İstiklal mücadelesinin emsalsiz bir zaferle neticelenmesi ve ardından milletimizin kendi iradesi doğrultusunda yönetimde söz sahibi olmasını sağlayan Cumhuriyetin kurulması; Türkiye'nin yönünü belirleyen bir adım olmuştur. Bu başarı; milletimizin öz güveninin, birlik ve beraberliğinin, bağımsızlık aşkının, müreffeh ve güçlü yarınları hep birlikte kurma anlayışının yansımasıdır. Geleceğin büyükleri ve yöneticileri olacak gençlerimiz inanıyorum ki; Cumhuriyetin anlamını ve önemini kavrayacak, ülkemizin 96 yıllık başarılarını katlayarak artıracak ve sonsuza kadar var olmasının güvencesi olacaktır.
En çetin güçlükleri yenerek, çok ağır bedellerle büyük cefa ve zorlukların ardından sahip olunan, hür ve bağımsız Cumhuriyet'in değeri milletimiz tarafından çok iyi bilinmekte, devralınan bu değerli mirası, aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlenerek gelecek nesillere millet olarak taşımaya devam edeceğiz.
96 yıldır egemenliğine, milli ve manevi değerlerine, kardeşliğine kast etmeye yeltenen iç ve dış düşmanlarına karşı bir ve beraber olarak geçit vermeyen Milletimiz; tarihimiz boyunca karşı karşıya kaldığımız en büyük ihanet olan 15 Temmuz gecesindeki hainlere de birbirine kenetlenerek canı pahasına geçit vermemiştir.
Kurtuluş Savaşı'nda kendisine boyunduruk vurmaya kalkışan düşmanlarına karşı ecdadımızın sergilediği birlik ve beraberlik ruhu; vatanımızın bekasına, milletimizin kardeşliğine ve iradesine kast eden hainlere karşı, farklılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olan Milletimizce 15 Temmuz gecesinde bir kez daha yaşatılmıştır.
Ülkemiz üzerinde kurgulanan bölücü senaryolar geçtiğimiz günlerde yine devreye sokulmak istenmiştir. Bu alçak senaryolar karşısında; Türk Silahlı Kuvvetlerimizce, ülkemizin güneyinde oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla "Barış Pınarı Harekâtı" başlatılmıştır ve başarıyla devam ettirilmekte. Böylece bir kez daha Türk Milletinin asla bölücülere ve uzantılarına izin vermeyeceği tüm dünyaya ilan edilmiştir.
 Aziz Milletimiz; cumhuriyetine, demokrasisine ve milli iradesine yönelik tehditleri bertaraf edeceğini ve bu değerlerine son nefesine kadar sahip çıkacağını bugüne kadar tüm dünyaya göstermiş ve bundan sonra da göstermeye devam edecektir. Bu cennet vatanda yaşamak için nice badireler atlatmış olan aziz milletimiz; terör örgütüne de asla izin vermeyecektir. Yarınların daha güçlü, daha huzurlu Türkiye'sini elbirliğiyle inşa edebilmek için bizlere düşen en önemli görev; daha çok çalışmak ve özellikle birlik ve beraberliğimizi korumaktan geçmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta hemşehrilerim olmak üzere tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.' dedi.
Reklam
Reklam
Bu haber 3859 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum