Başkan Akyol'dan Sokak Hayvanları Hakkında Açıklama

Akyol, sahipsiz köpekler konusunda bilgi verdi.

Reklam
Başkan Akyol'dan Sokak Hayvanları Hakkında Açıklama
17 Ocak 2018 - 11:40
Reklam
Gördes Belediye Başkanı son zamanlarda vatandaşların sıkça dile getirdiği sokak hayvanları şikayetleriyle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada vatandaşların mağduriyetini gayet haklı bulduklarını bu doğrultuda büyükşehir kanunuyla birlikte görev ve sorumlulukları çerçevesinde Gördes Belediyesi'nin araç, ekipman ve personel olarak 2 yılı aşkın süredir hazır vaziyette olduğunu ve Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye geçici hayvan barınağı yapmasını beklediklerini ifade eden Başkan Akyol:

" Kıymetli hemşehrilerim son günlerde sokak hayvanlarıyla ilgili sizlerden gelen şikayetler ve yerel basınımızda yer alan haberler doğrultusunda bir açıklama yapma gereği duyduk.
İlçe merkezimizde dolaşan sahipsiz sokak köpeklerini Gördes Belediyesi olarak toplamamız, bir barınağa götürüp sürekli bakmamız veya sokak köpeklerini toplayıp başka yerlere bırakmamız 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu hükümleri gereğince yasal değildir.
Gördes Belediyesi 5199 sayılı yasa hükümleri içerisinde imkanları doğrultusunda dönem dönem mobil kısırlaştırma firmaları ile sahipsiz köpekleri kısırlaştırma, aşılama çalışmaları yapmaktadır. 
Geçici bakım evlerinin yapılması ve işletilmesi yasalar ile büyükşehir belediyelerinin sorumluluğunda bulunmaktadır. Sokak hayvanlarının yakalanarak; Manisa Büyük Şehir Belediyesi'nin görev ve sorumluluğunda yapacağı barınağa nakledilmesi ilçe belediyesinin görevidir. Nitekim belediyemiz bu konuda araç, ekipman ve personeliyle 2 yılı aşkın süredir hazır vaziyettedir.
Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Gördes'te yapacağı ve işleteceği geçici hayvan barınağına Gördes Belediyesi tarafından nakil edilecek olan sokak hayvanlarının geçici bakım evinde kısırlaştırma, aşılama ve acil tıbbi tedavileri bu soruna büyük ölçüde çözüm sağlayacaktır. Bilgilerinize sunar, iyi akşamlar dilerim" dedi.
Reklam
Reklam
Bu haber 2642 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum