Belediyeden Yol Onarımıyla İlgili Açıklama

Başkan Akyol, ilçe merkezindeki yolların onarımı için imzalanan protokol konusuna açıklık getirdi.

Reklam
Belediyeden Yol Onarımıyla İlgili Açıklama
18 Ocak 2020 - 17:46
Reklam
Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, ilçe sınırları içerisindeki doğalgaz çalışmaları sonucu bozulan yolların, onarım çalışmalarıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Manisa Büyükşehir Alt Yapı Koordinasyon Merkeziyle ilçe belediyelerinin geçtiğimiz günlerde imzaladığı protokolle ilgili ayrıntılı açıklamalarda bulunan Akyol, protokolün yılbaşından sonra yapılacak onarımları kapsadığını belirtti.
Başkan Akyol yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:
'13.01.2020 tarihli Gördes Gazetesi'nde çıkmış olan 'Cadde ve Sokaklar Ne Zaman Yapılacak' başlıklı haberden dolayı belediyemizce konuya açıklık getirme ihtiyacı duyulmuştur. Söz konusu haberde ilçemizde doğalgaz çalışmaları sonucunda kazı yapılan yollarla ilgili olarak kazılan cadde ve sokakların yeniden döşenmesi işinin ilçe belediyesine devredildiğine ilişkin AYKOME tarafından 17 ilçe belediyesi ile protokol imzalandığı açıklamasına yer verilmiştir.
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile belediyemiz arasında imzalanan protokol ile İlçe sınırları içerisinde AYKOME (altyapı koordinasyon merkezi)  tarafından kazı izni verilen ve büyükşehir kanunu kapsamında ilçe belediyesi sorumluluğunda bulunan yolların tamiri/yeniden yapımı söz konusu protokolün 6. Maddesinde belirtildiği üzere 01.01.2020 tarihinden sonra kazı izni verilen cadde ve sokakları kapsamaktadır. İlçemiz belediyesine tam adres ve m2 bildirimi sonrasında tamiratlar belediyemiz tarafından bekletilmeden yapılacaktır. Habere konu olan doğal gaz kazısı nedeniyle bozulan cadde ve sokakların tamiri, yeniden yapımı bu protokol kapsamı dışında olup Manisa Büyükşehir Belediyesi ile belediyemiz arasında yapılan görüşmelerde Manisa Büyükşehir belediyesince ilçemizde bozuk olan yolların yapımı için ihale çalışmasının yapıldığı, 2019 yılı içerisinde doğalgaz kazısı nedeniyle bozulan 85000 m2 yol kaplamalarının hızlı bir şekilde yapılacağı ifade edilmiştir.
6360 sayılı kanunla Büyükşehir İlçe Belediyesi statüsünde olan belediyemiz, yapılan protokol gereği 01.01.2020 tarihinden sonra AYKOME tarafından kazı izni verilen ve belediyemize bildirilen bütün cadde ve sokakların tamiratını hızlı bir şekilde yapılacağını bildirir. Ancak 31.12.2019 tarihinden önce yapılan bütün kazı çalışmalarında bozulan yolların tamir ve bakım sorumluluğunun Manisa Büyükşehir Belediyesinde olduğunun bilinmesi gerektiğini kamuoyu ile paylaşır tüm hemşerilerimize saygılar sunarım.'
Reklam
Reklam
Bu haber 4099 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum