Bulduğu 16.000 TL'yi Sahibine Teslim Etti

Huzurevinde yaşayan Osman Nuri Canaslan örnek bir davranışa imza attı.

Reklam
Bulduğu 16.000 TL'yi Sahibine Teslim Etti
08 Ekim 2016 - 10:50
Reklam
Gördes Huzurevinde yaşayan 70 yaşındaki Osman Nuri CANASLAN, çarşı merkezinde bulduğu parayı sahibine teslim etti.
            İlçenin Şehit Makbule meydanında dolaşırken, yerde bir poşet gören Canaslan, merak edip durakladı. Sonra poşeti aldığında, gözlerine inanamadı. Tamamı 100TL'liklerden oluşan ciddi miktarda bir para vardı poşette.
            Huzurevi sakini Osman Nuri Canaslan; içinde para bulunan poşeti, daha sonra Gördes Belediye zabıtasına teslim etti. Zabıtada sayımı yapılan paranın, tamamının 16.110TL olduğu görüldü.
            Zabıta durumu, hemen İlçe Emniyet Amirliğine intikal ettirdi. Polis yaptığı titiz bir çalışmadan sonra, paranın sahibini buldu. İlçenin Şeyhyayla mahallesinden Ali Acar'a parası, düzenlenen bir tutanakla teslim edildi.
            Düşürdüğü parayı bulmanın sevincini yaşayan Ali Acar; parayı bulan Osman Nuri Canaslan'a para vermek istedi. Huzurevi sakini Canaslan bunu kabul etmeyerek, 'Bana değil, Kızılay'a yardımda bulunun' dedi.
            16.110 TL tutarındaki parayı sahibine teslim eden işçi emeklisi Osman Nuri Canaslan, 3 yıldır Gördes Huzurevinde yaşıyor. Canaslan parayı bulduğunda, kendine şunu söylemiş: 'Allah seni imtihan ediyor.'
Reklam
Reklam
Bu haber 4345 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum