Büyükşehir Mahalleleri Baştan Aşağı Yeniliyor

Farklı projeler kapsamında çoğu kırsal mahalle yenilendi.

Reklam
Büyükşehir Mahalleleri Baştan Aşağı Yeniliyor
05 Ocak 2019 - 16:11
Reklam
MASKİ Genel Müdürlüğü, 154 Mahalle Projesi kapsamında Gördes'te başlamış olduğu içme suyu ve kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarını tamamladı. 8 mahalleye 78 kilometre hat döşendi.
 Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, hazırlamış olduğu altyapı projeleri ile köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde refah seviyesini yükseltiyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen 154 Mahalle Projesi ile Gördes'in 8 mahallesinde de altyapı çalışmaları tamamlandı. Beğel, Boyalı, Börez, Çatalarmut, Çiçekli, Dereçiftlik, Efendili ve Malaz mahallelerine 78 kilometre kanalizasyon ve içme suyu hattı döşendi.
Mahalleler MASKİ ile sağlıklı altyapı sistemleri ile tanıştı. 163 bin metrekare kilit parke taş döşemesi gerçekleştirilecek olan mahallelerde Çatalarmut, Dereçiftlik ve Efendili'de çalışmalar tamamlandı. Beğel, Börez ve Çiçekli'de çalışmalar devam ederken Boyalı ve Malaz'da da kısa bir süre içerisinde başlayacak.
 2 içme suyu deposu ve 8 foseptik imalatı da tamamlandı
Çiçekli ve Beğel mahallelerinde içme suyu deposu inşaatlarını da tamamlayan MASKİ, 8 mahallede foseptik imalatlarını da noktaladı. Yapılan hizmet ile birlikte mahalleler her anlamda sağlıklı sistemlere kavuştu.
 101 Mahalle Projesi ile 40 kilometre hat döşenmişti
MASKİ Genel Müdürlüğü, 101 Mahalle Projesi ile Balıklı, Beğenler, Dargıl, Karayağcı ve Deliçoban mahallelerinin altyapılarını günümüz standartlarına uygun hale getirmişti. 40 kilometre içme suyu ve kanalizasyon hattı döşenen mahallelerin altyapı sıkıntılarına son verilmişti.
 Manisa'nın geleceği için çalışıyorlar
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, 154 Mahalle Projesi ile hem köyden hem de belde durumundan mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin alt ve üstyapı dönüşümü için çalıştıklarını ifade ederek, 'MASKİ Genel Müdürlüğümüz kurulduğu günden bu yana ilimizin kalkınması için çalışıyor. Daha sağlıklı içme suyu ve kanalizasyon hatları ile hemşerilerimizin artık gönlü daha rahat. Yılların sıkıntılarına son verdiğimiz çalışmalar ile uzun yıllar sorun yaratmadan kullanılacak altyapılara imza atıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün üstün gayretleri sayesinde yapılan yatırımların hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Günü kurtarma adına değil geleceğe yönelik hedeflerimiz doğrultusunda çalışıyoruz' dedi.    
Reklam
Bu haber 5785 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum