Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP'den Su Faturalarıyle İlgili Basın Açıklaması

İlçe Başkanı Nihat Ergin MASKİ'den taleplerini sıraladı.

Reklam
CHP'den Su Faturalarıyle İlgili Basın Açıklaması
22 Ağustos 2020 - 13:58
Reklam
Reklam
CHP Gördes İlçe Başkanı Nihat Ergin, su faturalarıyla ilgili basın açıklaması yaptı ve MASKİ'den bazı taleplerini dile getirdi. Basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:
'Değerli Gördesli hemşerilerimiz,
Manisa, 2012 yılında CHP'sinin Büyük Şehir yasasının getirmiş olduğu olumsuzlukları görerek TBMM'de karşı çıkmasına rağmen Büyükşehir yasası kabul edilmiştir. Bu yasa ile de itfaiye, sular idaresi, mezarlıklar ve bazı yollar büyükşehir denetimine bırakıldı. İlçe belediyelerinin çalışma alanları iyice daraltılarak bir yetki karmaşası da başladı. Yapılan her hatadan ve yapılmayan her işten, bir vebali olmamasına rağmen mağdur duruma düşürülen vatandaş hangi belediyeyi muhatap alacağı karmaşasını yaşar bir duruma düştü. Belediye hizmetleri karmaşasında her şey bir oldubittiye getirilerek ortaya çıkan kaos sonucunda büyük şehir yasasının hizmetini yapanlarda bundan şikâyet etmeye başladılar.
İlçe belediyelerinde bulunan sular idaresi, 2014 yılındaki seçimlerden sonra büyükşehir'e geçti ve MASKİ adını aldı.
Daha sonra;
Vatandaşın hiçbir talebi olmamasına rağmen, evlere gelip uyarı ve talep olmaksızın su sayacını değiştirdiler. Ekonomik olarak sıkıntıya düşüp mağdur olan bazı aboneler olaya tepki göstererek, mahkemelere başvurmuş, hukuksuz bu uygulamanın, Yargı'ca da yanlış olduğu hükmüne varılınca, bu vatandaşların su sayaçları tekrar yerlerine takılmıştır.
‘kartlı sayaçta su kesintisi yok'
‘kartlı sayaç kullanan abonelerden alınan depozitolar borcundan düşülüyor.'
Bu söylenenler gerçeği yansıtmıyor. Vatandaştan sumatik üzerinden her su yüklemesinde peşin para ödeyen aboneden bir de 1.25tl işlem ücreti alacaksın. Depozito' sunu geri ödemeyeceksin sonra da kalkıp kartlı sayaç avantajlı diyeceksin. Ayrıca kartlı sayaçların her bozulduğunda tamir için sökme ve takma adı altında ayrı ücret, tamir için ayrı ücret alındığı gibi yerine geçici olarak takılan sayaç için de sökme-takma ücreti alınmaktadır.
Gördes de bir su sıkıntısı olduğu bilinmektedir. İlçemizde yaşanan su kesintilerinin büyük bir bölümü, yeni su kaynakları araştırılmasında MASKİ'nin yetersiz bütçesinden olduğu kamuoyunca da bilinmektedir. Şöyleki; MASKİ bütçesi 2018 de 240, 2019 da 100 milyondan fazla açık vermiştir. Borcu neredeyse yıllık gelirinden fazladır. Bu yüzden kredi almakta zorlanıyor. Geçen yıl ancak 90 milyon dolayında kredi alabilen MASKİ'nin bu krediden 50 milyonunu alacağına mukabil kesilmiştir. Temennimiz odur ki İlçemizde, Sindel yöresinde bulunan cazibeli su olarak da bilinen kaynağın en kısa sürede halkımızın kullanımına sunulması gerekmektedir.
CHP Gördes İlçe Başkanlığı olarak MASKİ'den taleplerimiz;

  • Kartlı sayaç kullanan vatandaşların depozitolarını günümüze revize ederek ya nakit ya da ücretsiz su vererek ödenmesini,

  • Sumatik'lerden yükleme yapılırken alınan 1.25 TL. kesintinin kaldırılmasını,

  • Bakım ve işletme ücreti olarak alınan 3 TL + KDV kaldırılmasını,

  • Akıllı sayacı cazip kılmak için, indirimin % 20 olmasını,

  • Her ay TÜFE (Tüketici fiyat Endeksi) oranında otomatik olarak artan fiyat belirleme yönteminden vazgeçilmesi istiyoruz.


Bunlar yapılmadığı taktirde, tüm kartlı sayaç kullanan vatandaşların akıllı sayaçlarını iade edip, manuel sayaca geçmeleri için çağrıda bulunacağımızı, Sayın Büyükşehir belediye başkanı Cengiz ERGÜN'ü ilçeleri ziyaret etmeye, halkı dinlemeye davet ettiğimizi bildiririz.'
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 13989 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum