Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Çipli Kimlik Başvuruları Başladı

Yeni kimlik kartlarının 10 yıllık kullanım süresi bulunuyor.

Reklam
Çipli Kimlik Başvuruları Başladı
23 Ocak 2017 - 12:43
Reklam
Reklam
Gördes İlçe Nüfus Müdürlüğünde çipli kimlik kartı başvuruları başladı. İlçr Nüfus Müdürü Ahmet Cengiz yaptığı açıklamada, yeni çipli kimlik kartı başvurularını, 2 Ocak'tan itibaren almaya başladıklarını söyledi.
Vatandaşların yeni kimlik kartına yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Cengiz, "Yeni kimlik kartlarından dolayı Müdürlüğümüzde yoğunluk yaşanmaya başlandı. Mevcut nüfus cüzdanlarının yerine kullanılacak yeni kimlik kartlarının 10 yıllık kullanım süresi bulunuyor" dedi.
Yeni kimlik kartlarıyla tam olarak güvenliğin sağlanacağını vurgulayan Cengiz, e-devlet kapsamında sunulan hizmetlere internetin bulunduğu her yerde kimlik kartı ile erişilebileceğini ifade etti. Kimlik kartı, vize muafiyeti olan ülkelere yapılacak seyahatlerde pasaport yerine seyahat belgesi olarak kullanılabilecek.
Başvuru esnasında parmak ve el ayası biyometrik verilerinin hassasiyetle alınması ayrıca başvuru sırasında kanuni süresi içerisinde yapılan doğum bildirimleri hariç vatandaşlarımızdan her kimlik kartı için 16 TL değerli kağıt ücreti tahsil edilecek. 15 yaşını tamamlamayanlardan biyometrik veri alınmayacak olup velilerinin talebi halinde kimlik kartı fotoğraflı olarak düzenlenebilecek.
Kimlik kartlarında kan grubunun olmasını isteyenlerden sağlık kuruluşlarından alınan kan grubunu belirleyen belge gerekmiyor. Doğum, kayıp veya tahrifat sebebi ile kullanılamayacak durumda olması nedeni ile yapılan kimlik kartı başvurusunda, yeni kart düzenleninceye kadar 15 gün geçerli olabilecek geçici kimlik belgesi düzenlenebilecek.
T.C Kimlik kartı, başvuru sırasında belirtilen adrese PTT kargo ile teslim edilecek. Kimlik kartının kaybı halinde Alo 199 numaralı çağrı merkezine bildirilmesi ve en kısa sürede nüfus müdürlüğüne yeni kimlik kartı başvurusunda bulunulması gerekiyor.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2662 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum