Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Cumhur İttifakı Adayı Akyol:Belediyecilik Gönül İşidir

Başkan Akyol, gazetemize açıklamalarda bulundu.

Reklam
Cumhur İttifakı Adayı Akyol:Belediyecilik Gönül İşidir
08 Mart 2019 - 14:47
Reklam
Reklam
Seçime doğru, belediye başkan adaylarını sayfalarımıza konuk ediyoruz. Bu haftaki konuğumuz, Cumhur ittifakının adayı Muhammet Akyol. 10 yıldır Gördes belediye başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Akyol, seçim öncesi yaptıklarını, yapacaklarını anlattı. Biz sorduk, o en samimi biçimde cevap verdi.
            Muhammet Akyol 3'ncü dönemin kapısında, Gördes halkından görev bekliyor. Bu gerçekleştiğinde, üst üste 3 dönem seçim kazanan ilk belediye başkanı olacak. Kendisinde bunun arzusunu ve heyecanını gördük.
            Geriye dönüp baktığınızda; 'neler yaptım diyorsunuz' diye sorduk, bir bir sıralamaya başladı:
            'Hangisinden başlamasını bilemiyorum. İşte TOKİ'ler, şu anda 2.TOKİ devam ediyor. Sosyal konutları kazandırdık bu şehre. Alt yapı çalışmalarımız, şehrin çehresini değiştirdi. Bu dönemde 600 bin metrekare taş döşedik.
            Gördes'in tarihi bir noktada kaderi döndü. Doğalgaz gelmesi için çok çaba sarf ettik. Abonelik yeterli gelmedi, üstünü biz tamamladık ve bugünlere geldik. Emeği geçen herkese ve Gördes halkına teşekkür ediyorum.
            Halkımızın yaşam kalitesini yükseltmek için, mahallelere 15 park ve sosyal yaşam alanı tesis ettik. Çocuklarımızı gençlerimizi de düşündük. Okulların bahçelerinde çevre düzenlemeleri gerçekleştirdik. Yine mahallelerimize 15 düğün salonu yaptık.
            Şehir merkezine yeniden inşa ettiğimiz 15 Temmuz Şehitler Parkı, Gördes'in en cazibeli görüntüsünü oluşturdu. Yine Atatürk mahallesine inşa ettiğimiz Şehit Ömer Halisdemir Parkı, herkesin beğenisini ve takdirini kazandı.
            Gördes'te üç futbol takımımız var. Recep Tayip Erdoğan Spor Kompleksi modern imkânlara sahip. Stadın zemin çalışmalarını, soyunma odalarını hep biz üstlendik. Eski İş Bankasının olduğu yere, dükkân ihtiyacına cevap verecek inşaatımızın kabasını bitirdik. Kısa sürede hizmete açacağız…'
            Akyol, hizmetlerini bir ressamın fırça darbeleri gibi birbiri ardınca konduruyor.
            10 Yılı geride bırakmış ve şimdi üçüncü dönemde yeniden yetki isteyen bir belediye başkanı olarak, Akyol'a şunları sorduk. Şu anda sizce Gördes'in en acil sorunu nedir?
            Kararlı biçimde cevap verdi Akyol: 'Ulaşım ve otopark'
            Sonra yeni dönemdeki hedeflerini bu perspektifte açıkladı:
            'Gördes-Akhisar yolu yakında kaldığı yerden başlayacak. Bu yol bizim için olmazsa olmazdır. Halkımızın bilmesini istiyorum. Bu yol bitecek. Bir de Salihli yolu var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'le görüştüm. Dereçiftlikten sonra yolun kalan kısmı asfaltlanacak. Aynı şekilde Atalan yolu da.
            Otopark sorun olmaktan çıktı dert haline geldi. Bunu hepimiz biliyoruz. Büyükşehirle imzaladığımız protokol var. Projesi yapıldı. Pazaryerinin zeminine 400 araçlık otopark yapılacak. Kapalı sebze ve giyim pazar yerleri olacak. Önümüzdeki dönem bunları, en kısa zamanda inşallah gerçekleştireceğiz..'
            Başkan Akyol; 'yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Gördes'in her derdinde biz olduk. Her hizmetin kazanılmasında bizim emeğimiz var' derken, 'üçüncü dönemde hazırladığınız projeleriniz nedir?' diye sorduk.
            Heyecanla hemen projeyi gösterdi Akyol ve şöyle açıkladı:
            'Halkımız bizi tekrar göreve layık görürse, ilk başlayacağımız projenin adı, SOSYAL YAŞAM MERKEZİDİR.
            Anadolu Otelin bulunduğu bölgeye inşa edeceğimiz dev bir projedir. Bünyesinde otel, ticari alanlar, konferans salonu, erkek ve bayan ayrı olmak üzere hamam ve düğün salonları olacaktır.
            Biz bu projeyi gösterime sunduk. Halkımız heyecan ve arzuyla karşıladı. Mesela buradaki düğün salonunda yemek verilebilecek. Düğün sahipleri kadar misafirler de rahat edecek.
            Yarı olimpik yüzme havuzu programımız içinde yer alıyor. İnşallah Gördes'e kazandıracağız. Kocamurtluk mesire alanını da Millet Bahçesi haline getireceğiz. Burası Gördes'e layık bir mekan olacak. İnanıyoruz ki dışarıdan da gelenler olacak ve tercih edilen bir tesis haline gelecek..'
            -Üçüncü dönemde göreve talip olmanın zorlukları var mı? Neler yaşıyorsunuz?
            'Partimizin üç döneme kuralı var. Halkımız yetki verirse, benim son dönemim olacak. Bugüne kadar canla başla çalıştık. Herkesi memnun etmek mümkün olmayabilir. Ancak halkımızın büyük çoğunluğu, bize teveccüh gösteriyor.
            Seçim çalışmaları için gittiğimiz her yerde, büyük bir ilgi ve sevgi görüyorum. Diyebilirim ki önceki dönemlerden çok daha fazla bir sevgi bu. Bu görüntüden şunu anlıyorum. Demek ki iyi ve güzel işler yapmışız. Halkımızın yalnızca takdirini değil, gönlünü de kazanmışız.
            Zaten sloganımızda bu değil mi? BELEDİYECİLİK GÖNÜL İŞİDİR'
 
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 5922 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum