Dargılda Dillere Destan Düğün

Yalvaç Çiftinin Düğününde Cirit Oyunu İzleyenleri Büyüledi

Reklam
Dargılda Dillere Destan Düğün
28 Kasım 2015 - 14:00
Dargıl mahallesinde Yüksel-Saliha Yalvaç çiftinin düğünü, dillere destan görüntülere sahne oldu. İki gün devam eden düğüne, binlerce davetli katıldı.
            Damat Yüksel Yalvaç'ın babası sadece ilçemiz ve mahallelerinde değil, civar köy ve ilçelerde de renkli bir kişilik. Mustafa Yalvaç ata olan düşkünlüğü ile biliniyor. Bu durum onların, ata babadan gelen önemli bir özelliği.
            Gördes'te bayramlarda, düğünlerde, cemiyetlerde Mustafa Yalvaç'ın atıyla yaptığı gösteriler ilgiyle izleniyor. Kıyafeti, atı ve gösterileriyle Mustafa Yalvaç, Türkün geleneksel tutkularını hala yaşatan bir isim.
            Biz onu Atçı Mustafa olarak biliyoruz. Eee Atçı Mustafa oğlunu evlendirirse, düğünü nasıl olur siz düşünün. Akhisar'dan, Sındırgı'dan, Yüreğil'den ve civar köylerden onlarca atçı ustalarının düğünündeydi.
            Düğünün ikinci gününde Dargıl'da yer yerinden oynadı. Çünkü cirit oyunları vardı. İnsanlar Dargıl'a adeta akın etti. Çift davul, çift zurna eşliğinde atlıların gösterisini binlerce davetli izledi.
            Atlıların gösterisinden sonra, ahenk devam etti. Her yöreden çok sayıda insan, mahalli oyunları büyük bir maharetle oynadı.
            Atçı Mustafa düğün yaparda ahenk olmaz mı? Sıra dışı bir gün ve sıra dışı bir güzellik yaşadı binlerce insan. Yüksel-Saliha çifti ömür boyu unutamayacakları bir düğün töreniyle dünya evine girdiler.
Reklam
Reklam
Bu haber 5347 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum