Doğalgaz İletim Hattı İnşaatı Başlıyor

Kaymakam Bilgin ve Başkan Akyol konuyla ilgili açıklama yaptı.

Reklam
Doğalgaz İletim Hattı İnşaatı Başlıyor
18 Şubat 2017 - 18:13
Reklam
Gördes'in tarihi bir başarıya imza atarak hak kazandığı Doğalgaz Projesi'nin süreci işlemeye devam ediyor. Yeterli abone sayısına ulaşılmasıyla yatırım programına alınan doğalgaz iletim hattı inşaatı için yapılan ihale sonucunda yapım sözleşmesi imzalandı ve yer teslimi yapıldı.
Konuyla ilgili olarak Kaymakam Turgay Hakan Bilgin ve Belediye Başkanı Muhammet Akyol ortak bir basın açıklaması yaparak doğalgaz yatırımında gelinen son aşamayı değerlendirdi. Kaymakam Bilgin ve Belediye Başkanı Akyol'un yaptıkları ortak açıklama şöyle;
'Hükümetimizin en az % 60 oranında aboneliği sağlayan ilçelere doğalgaz getirilmesi yönünde aldığı karar başta Gördes Kaymakamlığı ve Gördes Belediyesi olmak üzere tüm kamu kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve ilçemiz halkında büyük bir heyecan oluşturdu. Bu tarihi fırsatın Gördes lehine değerlendirilmesi için 2013-2014 yıllarında elbirliğiyle yapılan çalışmalar ve gerçekleştirilen kampanyalar sonucunda İlçemiz gerekli abone sayısına ulaştı.
Türkiye'de yeterli abone sayısına ulaşabilen ender ilçelerden birisi olan Gördes, aynı zamanda Ege Bölgesinde bu kapsamda doğalgaz yatırımı için yeterli abone oranına ulaşan ilk ilçe olmuştur. İlçemizin elde ettiği bu başarı sonrasında BOTAŞ tarafından 2015 yılında doğal gaz iletim hattının etüd ve proje çalışmaları tamamlanmıştır. 2016 yılında Bakanlar Kurulunun Gördes Doğal Gaz İletim Hattı için aldığı 'Acele Kamulaştırma Kararı'  ise ilçemize yapılacak doğalgaz yatırımını daha da hızlandırmıştır. Bu karar aynı zamanda hükümet yetkililerimizin bu yatırıma verdikleri önemi göstermesi açısından da ayrıca mutluluk vericidir.
Projelendirme ve acele kamulaştırma çalışmaları sonrasında 2016 yılı sonu itibariyle BOTAŞ tarafından Doğalgaz İletim Hattının ihalesi gerçekleştirilmiştir. 2017 yılı başında neticelenen ihale sonucunda ilgili müteahhit firma ile yapım sözleşmeleri imzalanmış ve yer teslimi yapılmıştır. İlgili firma tarafından önümüzdeki günlerde inşaat sahasına girilerek çalışmalara başlanılacaktır. BOTAŞ yetkililerinden alınan bilgiye göre inşaat çalışmalarının 2017 yılı sonunda tamamlanması planlanmaktadır.
Bu önemli gelişme vesilesiyle, ilçemize bu tarihi yatırımın kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın Enerji Bakanımıza, Sayın Valilerimize, Sayın Milletvekillerimize ve Sayın BOTAŞ yetkililerine ilçemiz halkı adına şükranlarımızı arz ediyoruz. İlçemizin temiz, sağlıklı ve ucuz enerjiye kavuşması amacıyla önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak olan Gördes Doğal Gaz İletim Hattından dolayı duyduğumuz sevinci bir kez daha ifade ediyor, doğalgaz yatırımının ilçemiz halkına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz.'
Reklam
Reklam
Bu haber 2287 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum