Dolandırıcılıktan 2 Kişiye Tutuklama

İlçemizde bir kuyumcuyu dolandırmak isteyen 2 şahıs yakalandı.

Reklam
Dolandırıcılıktan 2 Kişiye Tutuklama
04 Ağustos 2017 - 17:11
Reklam
Sahte altınları kuyumcuya bozdurarak dolandırmak isteyen iki zanlı, Gördes polisinin başarılı takibi sonucu yakalandı. Olayla ilgisi olduğu tespit edilen iki kişi ise kaçtı.
            Anlatıldığına göre; olay öğle saatlerinde ilçemizdeki bir kuyumcuda meydana geldi. Önce bir kişi kuyumcuya gelerek, halk arasında kelepçe olarak bilinen kalın bir bilezik bozdurmak istedi. Kuyumcu altını inceledi, ayarı markası üzerinde yazılıydı. Sonra tarttı ve bedelini şahsa ödedi.
            Bu işlemden yarım saat sonra, aynı kuyumcuya iki kişi daha geldi. Onlarda aynı marka ve aynı ayarda olan bir bilezik bozdurmak istedi. Kuyumcu; yabancı oldukları belli olan şahısların, aynı bileziği bozdurmak istemelerinden şüphelendi.
            Bu defa bozdurulmak istenen bileziği mihenk taşına vurarak ayarını kontrol etti. Sonuç ürkütücüydü. Bozdurulmak istenen bilezik sahteydi ve altınla hiçbir ilgisi yoktu. Bunun üzerine kuyumcu, şahıslara bileziğin sahte olduğunu ve bozamayacağını söyledi. Sonra ilk bozduğu bileziği mihenk taşına vurdu. Bileziğin sahte olduğunu gördü.
            Şahıslar olay yerinden hemen uzaklaşırken, kuyumcu durumu polise haber verdi. Olaya anında müdahale eden Gördes polisi, müthiş bir takip başlattı. Yarım saatin içinde polis, şahısları yakalamayı başardı.
            Toplam 4 kişi olan şahıslardan ikisi yakalanırken, diğer ikisi kaçtı. Kaçan şahıslar aranıyor. Gördes dışından olan ve yakalanan zanlılardan E.G. ile E.Y., poliste yapılan sorgulamanın ardından Adliyeye sevk edildi.
            Yakalanan zanlılar E.G. ve E.Y. mahkeme tarafından TCK'nun 157. maddesine göre, dolandırıcılık yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Firarda olan zanlılar K.Y. ve H.Y. aranıyor.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 3638 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum