Dükkan ve Kira Fiyatları Uçtu

Özellikle dükkan kiralarının yüksekliği dudak uçuklatıyor.

Reklam
Dükkan ve Kira Fiyatları Uçtu
23 Ekim 2017 - 12:00
Reklam
Gördes çarşısında ilginç şeyler yaşanıyor. Son bir aydır çarşı karmakarışık oldu. Hemen herkes, dükkân fiyatlarını ve dükkân kiralarını konuşuyor. Kimisi dudak uçuklatıcı diyor, kimisi de bu işin sonu nereye varır diyor.
            Konuşulanlara ve söylenenlere bakılırsa; çarşıda dükkân fiyatları için 400 bin ile 500 bin lira arasında fiyatlar telaffuz ediliyormuş. Havuzlu çarşı merkezli ve etraf cepheli dükkânların 24metrekare olduğu düşünülürse, konuşulan rakamların uçukluğu hemen anlaşılır.
            Dükkân fiyatları böyle, peki ya kiralar?
            1500TL ile 2000TL arasında rakamlar zikrediliyor. Özellikle dükkân fiyatlarındaki rakamlardan sonra, kiralar uçuşa geçmiş. Bu durum, en çok mevcut kiracıları etkilemiş. Dükkân sahipleri konuşulan rakamları örnek göstererek, benzer rakamları istemeye başlamış.
            Görüldüğü kadarıyla çarşı huzursuz. Sınırını ve makuliyetini aşmış bir görüntü var. İlçenin ticari potansiyeli belli. Bu fiyatlarla nasıl ticaret yapılır merak konusu.
            Peki neden?
            Gördes'in çarşı merkezi ve dükkân kapasitesi yıllardır hep aynı kaldı. Buna karşın ciddi bir talep var. Bu talebi mevcut yapı ile karşılamak mümkün gözükmüyor. Özellikle yeni ve genç atılımcıların gözü kara oluyor. Ticari hayata atılmak için bu tür rakamlar onlara hiç yerine geliyor.
Reklam
Reklam
Bu haber 2508 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum