Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Engelliler Günü Kutlandı

Engelliler parkındaki akıllı şarj istasyonun açılışı yapıldı.

Reklam
Engelliler Günü Kutlandı
10 Aralık 2016 - 12:51
Reklam
Reklam
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Gördes Belediyesi tarafından Engelsiz Engelliler Parkına yaptırılan akıllı şarj istasyonunun açılış töreni yapıldı.
Akıllı şarj istasyonunun açılış törenine Kaymakam Turgay Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selim Kasacı, Gördes Engelliler Derneği Başkanı Ali Demir,  derneğin yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, engelli vatandaşlar ve yakınları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışı yapılan akıllı şarj istasyonu ile engelli vatandaşların merkezdeki şarj sorununa da çözüm getirilmiş oldu. Son teknoloji olan engelli araç şarj istasyonu birçok özelliği içinde barındırıyor. 3 aracı aynı anda şarj edebilen istasyon; üzerinde bulunan dijital dokunmatik ekranlar sayesinde şarj edilen süre boyunca internete girme, film izleme, müzik dinleme, haber okuma gibi birçok özelliğe sahip. Akülü tekerlekli sandalyede oturan vatandaşların rahat kullanımı düşünülerek tasarlanan cihaz sayesinde, engelli vatandaşlar araçlarını kolaylıkla şarj edebiliyorlar.
Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 'Engelli kardeşlerimize destek olmak, hizmetlerinde bulunmak her şeyden önce bir gönül işidir. Unutulmamalıdır ki her sağlıklı insan aslında bir engelli adayıdır. Her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin bu azim ve özgüvenleri her türlü takdiri hak etmektedir.' dedi.
Başkan Akyol, Atatürk Mahallesinde yeni yapılan Şehit Ömer Halisdemir parkında engelli vatandaşlara yönelik oyun gruplarının da yer aldığını belirten Başkan Akyol, yeni yılla beraber buranın da hizmete açılacağının müjdesini verdi.
Kaymakamı T. Hakan Bilgin Dünya Engelliler Günü'nün tarihine değinerek; "Engelli vatandaşlarımızın yaşama sıkı sıkıya bağlanmaları, güçlüklere direnebilmeleri ve kimi sorunlarını kendi çabalarıyla aşabilmeleri için herkesi engelli vatandaşlarımıza destek olmaya ve yürütülen çalışmalara katkıda bulunmaya çağırıyorum' dedi.
Akıllı şarj istasyonunun açılış töreninin ardından tüm vatandaşlara lokma hayrı yapıldı.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2776 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum