Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Festival Gibi Yemek Yarışması

Gördes Kültür ve Doğa Derneğinin düzenlediği yarışma büyük coşkuya sahne oldu.

Reklam
Festival Gibi Yemek Yarışması
30 Ekim 2019 - 19:54
Reklam
Reklam
Gördes Kültür ve Doğa Derneğinin düzenlediği Yöresel Yemek Yarışması, Sevgi Yolunda yapıldı. Tamamı hanımlardan oluşan dernek üyelerinin büyük titizlikle düzenledikleri yarışmaya konuk olarak; Kaymakam Bekir Abacı, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İlçe Milli Eğitim Müdürü İ.Coşkun Çelik, İlçe Gençlik ve Spor müdürü Halil Erden, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlarımız katıldı. Ayrıca Turgutlu Yağcıbedir Yörükler Derneği üyeleri de yarışmada hazır bulundu.
Yarışmanın açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Emine Ataman Koç; derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi ve davetlilere hoşgeldiniz dedi. Yemek ve tatlı olmak üzere iki kategoride lezzetlerin katıldığı yarışmanın sunuculuğunu Neşe Dedeler yaptı. Sunumuyla yarışmanın coşkusunu en üst düzeye taşıyan Dedeler; '18 yaşından 80 yaşına kadar hanımlarımız yarışıyor, yerel lezzetlerimiz böylece yeni nesillere de aktarılmış olacak' dedi.
Yöresel Yemek Yarışmasında; kabaklı börek, ayva tatlısı, kuru patlıcan dolması, su helvası, kapama, höşmerim gibi çok sayıda lezzet, jürinin beğenisine sunuldu. Sevgi Yolu; vatandaşlarımızın yoğun ilgisi sonucu festival alanına döndü.
Her iki kategoride 10'ar lezzetin yarıştığı programda 5 jüri üyesi yemeklere puan verdi. Sevilay Ertem, Ayşegül Tendiris, Emine Altın, Tuğba Keskin ve Elif Çakır Eroğlu'ndan oluşan jüri, birbirinden başarılı yemekleri titizlikle değerlendirdi. Jüri, yarışmacıları puanlarken yemekler bir yandan davetlilere ikram edildi.
Heyecanlı bekleyişin sonunda yemek kategorisinde birinciliği Sura Yemeği ile METEM 11.sınıf öğrencisi Melis İrem Esen, tatlı kategorisinde birinciliği ise Gelin Kız Helvası ile Altınay Uğur kazandı. Yemek kategorisinde 2. Hamur çorbası ile Yakaköy'den Zeliha Özbakan, 3. Keşkek ile Börez'den Hülya Uyar oldu. Tatlı kategorisinin 2.si Su Helvası ile Emekli Öğretmen Feride Uçkun, 3.sü de Pekmezli Pelte ile METEM 12.sınıf öğrencisi Emine Geyik oldu. Dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Kırsal mahallelerden hanımlarımızın da yarışmaya büyük ilgi göstermesi dikkat çekti. Yakaköy'den yarışmaya katılan Hamur Çorbası kazanla getirilerek muhtar tarafından davetlilere ikram edildi. Programın son bölümünde yarışmaya katılan tüm hanımlara dernek başkanı Emine Ataman Koç tarafından kitap hediye edildi. 





















Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 6342 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum