Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gazeteci Ahmet İnce'den Çarpıcı Uyarı:"Azrail Fundacıkta Pusuda Bekliyor"

Yapımı devam eden yol çalışması beraberinde büyük riskler getiriyor.

Reklam
Gazeteci Ahmet İnce'den Çarpıcı Uyarı:"Azrail Fundacıkta Pusuda Bekliyor"
30 Mart 2018 - 18:05
Reklam
Reklam
Yol yapım çalışmalarının sürdüğü Gördes Akhisar karayolunun, Fundacık bölümündeki büyük tehlikeye dikkat. Yapım çalışmalarının son 1 yıldır ağır aksak yürüdüğü bu bölüm için, gazeteci yazar Ahmet İnce'den çarpıcı açıklamalar geldi.
            Son bir yıldır Fundacık bölümünde meydana gelen, irili ufaklı trafik kazalarını dikkate alan usta gazeteci Ahmet İnce; açıklamalarında, 'Azrail Fundacıkta pusuda bekliyor' dedi.
            Ahmet İnce şunları söyledi:
            'Kayacık beklemesinden itibaren, Çalkoca mevkii, Kalemoğlu yol ayrımı ve akabinde Fundacık bölgesini takiben Yeğenoba sınırına kadar olan bu yol, zaten bizim en sıkıntılı olduğumuz bölümdür.
            Kış şartlarının kendini en etkili gösterdiği, yaklaşık 2km'lik bir güzergâh burası. Yani şeytanın cirit attığı yer diyorum buna.
            Yol yapım çalışmalarında bu bölüm yarıldı. Ve öyle bırakıldı. Öncelikle yolun hacmi daraldı. Yolda müthiş bir trafik yoğunluğu var. Maden sahaları, hafriyat sahaları derken, özellikle ağır araç trafiği daha bir yoğunlaştı.
            Herkesin dikkatinden kaçan bir tehlikeye dikkat etmek istiyorum. Bölgenin toprak yapısı laterit cinsidir. Bizim kırmızı toprak dediğimiz bir tür. Laterit toprak yapışkandır. Yola civardan büyük oranlarda bu laterit toprak düşüyor.
            Yağan yağmurlar sonucu, lateritin 2 veya 3 milimlik bir tabaka halinde, yol yüzeyine yapıştığını ve çıkmadığını gözlemledim. Bu korkunç bir şey. Hızlı yürürken bile ayağınız kayıyor. Araçların durumunu siz düşünün.
            En ufak fren hamlesinde araçlar kayabiliyor. Mart ayının yağışlı geçmesi tehlikeyi sürekli hale getirdi. Yarılan şevlerden, rüzgârdan, araçların teker ve tamponlarından bol miktarda yola laterit taşınıyor. Yağmurlar bunu temizlemiyor. Bir miktar yapışkan cila haline getiriyor.
            Kimse farkında değil. Uyarıcı levha yok.
            Bahar ayları yağışlı geçiyor. Tehlike devam ediyor. Azrail Fundacıkta elini ovuşturuyor. Yetkililere sesleniyorum. Bu 2 km'lik kesimi bir an önce bitirin. Muhtemel kazalardan ve can kayıplarından sorumlu hale gelirsiniz…'
 

Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 6054 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum