Genç Çiftçilere En Anlamlı Destek

13 genç çiftçiye büyükbaş hayvanları, hafta içerisinde teslim edildi.

Reklam
Genç Çiftçilere En Anlamlı Destek
03 Aralık 2016 - 12:42
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen; 'Genç Çiftçi Projesi', genç çiftçilere umut oldu. Proje kapsamında İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürlüğü tarafından bir çalışma başlatıldı.
            Projeden yararlanmak için 621 çiftçi müracaat etti. Bunların içinden şartlara haiz olan 23 çiftçinin, projeden yararlandırılması kararlaştırıldı. Proje kapsamında her bir çiftçiye, 30 bin lira tutarında tarımsal destek veriliyor. Verilen destek hibe ve geri ödemesi bulunmuyor.
            Buna göre 23 üreticiden 13 tanesi 6'şar adet inek, 3 tanesi küçükbaş hayvan, 1 tanesi arıcılık, 2 tanesi meyvecilik, 4 tanesi de seracılık dalında destek almaya hak kazandı.
            Bakanlık her bir genç çiftçi için, 30 bin lira tutarında desteği nakit olarak değil; hayvan, malzeme ve ekipman olarak veriyor.
            Projenin ilk ayağında; 13 genç çiftçiye büyükbaş hayvanları, hafta içerisinde teslim edildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğündeki hayvan teslim töreninde, hak sahibi genç çiftçilerin tamamının bayan olması dikkat çekti.
            Teslim töreninde konuşan İlçe Müdürü Güngör Akyol; 'Bu projemiz 2 yıl süreyle devam edecektir. Bugün büyükbaş hayvan almaya hak kazanan genç çiftçilerimize teslimatlarımızı yapıyoruz. Hepimize hayırlı ve uğurlu olsun. Bereketli bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum' dedi.
Reklam
Reklam
Bu haber 6073 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum