Genç Hatiplerin Hutbe Yarışması

Anadolu İHL öğrencileri Divan Camiindeki yarışmaya katıldı.

Reklam
Genç Hatiplerin Hutbe Yarışması
06 Ocak 2020 - 09:57
Reklam
Yılın son Cuma günü, ilçemiz önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Sabah saatlerinden itibaren, Divan camisindeki hareketlilik herkesin dikkatini çekti. Cami bir yandan Cuma gününe hazırlanırken, bir yandan da anlamlı bir etkinliğe ev sahipliğinde bulundu.
            Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen; 'Genç Hatipler Hutbe Okuyor' yarışmasının Manisa finali, ilçemizde yapıldı. Divan camisindeki yarışmaya, il genelinden toplam 12 İHL öğrencisi katıldı.
            Kaybedeni olmayan yarışma olarak kabul edilen bu projenin, Manisa finali Kur'an tilavetiyle başladı. Yarışmanın jüri başkanlığını, CBÜ İlahiyat Fakültesinden Doç. Dr. Ziya Şen Yaptı.
            Kaymakam Bekir Abacı, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Fevzi Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Coşkun Çelik, Müftü Zekeriya Koşum, kurum ve daire amirleri hutbe finalini izleyenler arasındaydı. Öğrenci velileri de yarışmaya büyük ilgi gösterdi.
            Yarışmayı Turgutlu Anadolu İHL'den Sebahattin Kayserilioğlu kazandı. İlçemizi temsil eden Gördes Anadolu İHL'den Halil İbrahim Dönmez 4. oldu. Final sonrası, katılımcılar Divan Camisinde birlikte Cuma namazı kıldı.
            Cuma namazını kıldıran yarışma birincisi Sebahattin Kayserilioğlu, büyük bir mutluluk ve heyecan yaşadı.
Reklam
Reklam
Bu haber 3143 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum