Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gölet ve Sulama Projeleri Devam Ediyor

Başkan Akyol, DSİ 2.Bölge Müdürü Eker'i Gördes'te ağırladı.

Reklam
Gölet ve Sulama Projeleri Devam Ediyor
02 Nisan 2018 - 12:13
Reklam
Reklam
Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol geçtiğimiz günlerde DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker'i makamında ağırladı. Görüşmede ilçede yapımına devam edilen ve yapılması planlanan gölet ve sulama projeler ele alındı.
DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol'un yakından takip ettiği Kobaklar Göleti ve İçme Suyu Projesi, Çiçekli Sulama Projesi, Karayağcı Göleti, Oğulduruk Göleti ve Akpınar Göleti'yle iligli önemli açıklamalarda bulundu.
Kobaklar Göleti ve İçme Suyu Projesiyle Gördes'in içme suyu problemi tarih olacak.
Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol'u makamında ziyaret eden DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, ilçeye yılda 1 milyon m3 içme suyu sağlayacak olan Kobaklar Göleti ile ilgili bilgi verdi. İnşaat sürecinin resmen başladığını açıkladı.
DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, ilçeye yılda 1 milyon m3 içme ve kullanma suyu sağlayacak Kobaklar Göleti ve İçme Suyu Projesi işinde ihale sürecinin tamamlandığını ve yer teslimlerinin yapıldığını söyledi. Diğer kurum ve kuruluşlardan gerekli izinlerin beklendiğini kaydeden Eker ' Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nun Gördesli vatandaşlarımıza içme suyu ve kullanma suyu konusunda vaadi vardı. 'Kobaklar Göleti ve Sulaması Projesi'ni bu amaçla geliştirdik. Bölgeye 1 milyon 950 m3 su temin edecek göletten Gördes ilçe merkezine her yıl ortalama 1 milyon m3 su vereceğiz. 23 bin kişinin içme ve kullanma suyunu karşılayacağız. 950 bin m3 suyu ise zirai sulamada kullanacağız. Hedefimiz inşaatı en kısa sürede tamamlayıp projeyi halkımızın hizmetine sunmak' diye konuştu.
Çiçekli Sulama Projesi 2019 yazına kadar bitirilecek.
Çiçekli Sulaması İkmali İnşaat İhalesine DSİ Genel Müdürlüğü'nün onayının ardından çıkacaklarını belirten Ali Fuat Eker, inşaatın 2019 yazına kadar bitirilerek; projenin önümüzdeki sezon kullanıma açılmasını hedeflediklerini söyledi.
Oğulduruk Göleti ve Akpınar Göleti'nin planlama çalışmaları devam ediyor. Karayağcı Göleti'nin inşaat çalışmaları sürüyor.
Karayağcı Göleti'ndeki inşaat çalışmalarının ise devam ettiğini anlatan Eker; Oğulduruk ve Akpınar Göletleri ile ilgili de planlama çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Planlama çalışmalarının olumlu sonuçlanması durumunda diğer süreçlere geçilecek.
Başkan Muhammet Akyol'dan DSİ'ye Teşekkür
DSİ'nin hayata geçirdiği her projenin bölgeyi olumlu anlamda değiştirdiğini anlatan Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol; 'Özellikle Güneşli Barajı ve Sulaması, Doğanpınar  Göleti için şahsınızda Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Genel Müdürümüz Murat Acu başta olmak üzere tüm DSİ çalışanlarına teşekkür ediyorum. Baraj tamamlanıp kapalı sulama başladıktan sonra bölgede verim katlandı. Tarlalardan 2 hatta 3 ürün alınabilir hale geldi. Dolayısıyla arsaların değeri arttı. Ekonomi canlandı. Artık oradaki köylerden şehre göç yaşanmıyor. Sosyo-ekonomik değişimi bölgeye gittiğimizde hemen fark edebiliyorsunuz. İnşallah yeni gölet projelerimizle ilçemizin ve çiftçilerimizin refah düzeyleri artacak' diye konuştu
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2452 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum