Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gördes Ayvası Yeniden Canlanıyor

Kıran Mahallesinde 15 çiftçiye 1200 fidan dağıtımı yapıldı.

Reklam
Gördes Ayvası Yeniden Canlanıyor
06 Şubat 2016 - 17:30
Reklam
Reklam
Gördes'te meyveciliğin geliştirilmesi ve meşhur Gördes Ayvasının tekrar canlandırılması amacıyla 1200 adet meyve fidanı dağıtımı yapıldı.
Kıran Mahallesindeki çiftçilerin talepleri sonucu Gördes Kaymakamlığı ve Gördes Belediyesi ortaklığıyla toplamda 15 çiftçiye fidan desteği yapıldı. Çiftçiler yaklaşık 2'şer dönümlük tarlalara fidan dikimlerini gerçekleştirerek son yıllarda unutulan Gördes ayvasına büyük bir üretim desteği sağlayacak.
Kıran Mahallesinde gerçekleştirilen fidan dağıtım törenine Kaymakam T. Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İlçe Tarım Müdürü Güngör Akyol, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Koç, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Esen ve çiftçiler katıldı.
İlçenin verimli arazilerinde  Gördes'in meşhur ayvasını canlandırmak istediklerini belirten Kaymakam Bilgin; "Ayva denilince akla ilk gelen ilçemiz Gördes'imizdir. Gördes'imizin lezzetli ayvasına bu desteğimizle biraz daha katkı sağlamış olacağız. İnşallah bu fidanlarımız da yıllar sonra meyvelerini verecek. Bizleri de en çok mutlu eden bu olacak. Bu konuda diğer mahallelerimizden gelen benzer meyve fidanı taleplerini de karşılıksız bırakmayacağız. " şeklinde konuştu.
Fidan dağıtımında konuşan Başkan Akyol; "Biz başta meşhur ayvamız olmak üzere meyve bahçelerinin sayısını ve büyüklüğünü arttırmak istiyoruz. Gerek Kaymakamlığımız olarak gerek belediyemiz, ziraat odamız ve ilçe tarım müdürlüğümüz olarak bu konuda çiftçilerimizi desteklemeye her zaman devam edeceğiz. Umuyorum ki desteğimizin meşhur Gördes ayvamıza büyük bir katkısı olacak ve Gördes ayvamız lezzetiyle, adıyla ve sanıyla zihinlerde yerini hep koruyacaktır. " dedi.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 4814 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum