Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gördes Belediyesinden Ödüllü Fotoğraf Yarışması

Huzurun ve Yeşilin Şehri Gördes’ten Kareler yarışması başladı.

Reklam
Gördes Belediyesinden Ödüllü Fotoğraf Yarışması
05 Temmuz 2020 - 15:42
Reklam
Reklam
Gördes Belediyesi ilçenin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla ödüllü fotoğraf yarışması düzenliyor.
Gördes Belediyesi'nden yapılan açıklamada; 'Gördes'in somut ve soyut kültür değerleri sosyal yaşamın unsuru olarak korunmakta, köy ve kent yaşantısı, geleneksel anlamda devam ettirilmektedir. Bu yarışma; ilçenin sosyal ve kültürel yaşamının tanıtılmasına katkı sağlamak amacıyla; Gördes'in doğa, tarih ve kültür zenginlikleri ile geleneksel yaşamı yansıtan fotoğrafları konu almaktadır.' denildi.
3 Temmuz 2020'den itibaren başlayan yarışmanın ismi 'Huzurun ve Yeşilin Şehri Gördes'ten Kareler' olarak belirlendi. 18 Ağustos 2020 Salı günü saat 17.00'da sona erecek yarışmaya seçici kurul üyelerinin birinci derece akrabaları dışında 7 yaşından büyük herkes katılabilecek. Yarışmada Gördes'in 64 mahallesini kapsayan ilçe sınırlarında çekilen fotoğraflarla katılım sağlanacak.
Başvurunun ücretsiz olduğu yarışmaya Gördes dışından vatandaşlar da katılabilecek. Yarışmada dereceye giren ilk 3 katılımcı fotoğraf makinesi, cep telefonu ve tablet gibi hediyelerle ödüllendirilecek. İlk 100 fotoğraf 5 Eylül Gördes'in Düşman İşgalinden Kurtuluş Yıldönümü Etkinliklerinde sergilenecek. Yine bu yarışmada ilk 100'e giren fotoğrafların yer aldığı bir albüm oluşturulacak.
Yarışmanın jüri üyeliğini Gördes Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ali Taha İnce, Görsel Sanatlar Öğretmeni Yaşar Ali Acaroğlu, Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Bilal Çetin, Fotoğrafçı İbrahim Sucu, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı Serkan Temel yapacak.
Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol; Gördes'in tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle huzur dolu bir ilçe olduğunu, bu zenginlikleri tanıtarak Gördes'in vitrinini oluşturmayı amaçladıklarını vurguladı.
Başkan Akyol, "Hedefimiz, ilçemizin değerlerini fotoğraf sanatının görsel gücüyle ön plana çıkararak; kültürümüzün, tarihimizin ve doğal zenginliklerimizin tanıtımını yapmak istiyoruz. Seçici kurulumuzla kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdik. Yarışmamızın ismini kurulumuzla birlikte Huzurun ve Yeşilin Şehri Gördes'ten Kareler olarak belirledik. 5 Eylül Gördes'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun yıl dönümü etkinliklerinde bir sergi gerçekleştirmeyi, daha sonra da ilçemizin tanıtımına yönelik bir albüm oluşturmayı planlıyoruz. Bu şekilde bir taraftan sanata hizmet ederken bir taraftan da ilçemizin tanıtımını yapmış olacağız. Bu nedenle yapılan etkinliği son derece önemsiyoruz. Tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçıları ayrıca fotoğrafa ilgi duyan herkesin yarışmamıza katılımını bekliyoruz" diye konuştu.
Yarışmayla ilgili detaylara ve teknik şartnameye "www.gordes.bel.tr " adresinden ulaşılabilecek.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 5024 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum