Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gördes Cevizin Merkezi Olmaya Hazırlanıyor

Yerel Eylem Grubu Derneği ceviz üreticileriyle bir araya geldi.

Reklam
Gördes Cevizin Merkezi Olmaya Hazırlanıyor
14 Aralık 2018 - 18:30
Reklam
Reklam
Gördes çiftçisi, son yıllarda ekonomik kazancı oldukça yüksek olan ceviz üretimine yöneldi. Yaklaşık 15 bin dekar dikili ceviz arazisi bulunan Gördes, cevizin merkezi olma yönünde hızla ilerliyor.
Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanı ve Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Yerel Kalkınma Stratejisi hazırlıkları kapsamında Belediye Kültür Sarayında Ceviz üreticileri, ceviz yatırımcıları ve çiftçilerle bir araya geldi. Toplantıya Gördes İlçe Tarım Müdürü Güngör Akyol ve çok sayıda ceviz üreticisi de katıldı.
Gördes Kalkınma ve Yerel Eylem Grubu Derneği üyeleri ceviz üreticilerine bilgilendirmeler yaparak; cevizcilik konusunda çeşitli istişarelerde bulunuldu. Toplantıya katılan çiftçiler söz hakkı alarak; cevizin oldukça kazançlı bir ürün olduğuna dikkat çekerek; Gördeslileri cevize yönelmeye davet etti.
TKDK PROJELERİNDE ÖNCELİKLİ İLÇE OLACAK
Toplantıda kısa bir konuşma yapan Başkan Muhammet Akyol 'Gördes'te son yıllarda büyük bir ceviz yatırımı söz konusu. Derneğimizin kalkınma stratejisi hazırlıklarında buna da ver vermek istedik. Bu kapsamda burada cevizcilerimizle bir araya geldik. Ceviz üretimi noktasında daha yeniyiz ama merkez olabiliriz. Birçok yatırımcımızın cevizle ilgili gerçekten büyük yatırımları söz konusu. Artık Gördes'imizde cevizcilikle ilgili markalaşma ve paketleme gibi çalışmalar da yapılabilir. Yerel Eylem Grubumu Derneğimizin stratejik planı onaylandığı takdirde küçük çaplı birçok projeye desteklemeler sağlanacağı gibi Gördes'ten hazırlanan TKDK projelerine de artı 20 puan katkı sağlanacak. Bu gerçekten altın değerinde bir gelişme olacak. Yatırımcının dikkati Gördes'e çevrilecek ve Gördes'teki yatırımcımız da TKDK'dan daha çok proje desteği alacak" dedi.
YAKLAŞIK 15 BİN DEKAR CEVİZ ARAZİSİ BULUNUYOR
Gördes'teki cevizcilikle ilgili dikkat çeken açıklamalar yapan İlçe Tarım Müdürü Güngör Akyol; "Ülkemiz ceviz üretiminde dünyada 4. sırada. Fakat tüketimde dünyada 1. sıradayız. Çok fazla tüketim olduğu için kendi ürünümüz bize yetmiyor. O yüzden cevizciliğin önü açık. Gördes'te yaklaşık 15 bin dekar ceviz dikili arazi bulunmakta. Ağaçlar şuan genç durumda. Buna rağmen 300 tonun üzerinde ceviz elde edildi. Bu sayı ilerleyen yıllarda katlanarak artacak. Yatırımcılarımız ve çiftçilerimiz oldukça yüksek gelir elde etmeye başladı." dedi.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 4709 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum