Gördes Halıcılığı Yeniden Canlanacak

Yerel Eylem Grubu, halıcılığı yeniden harekete geçirmenin yollarını arıyor.

Reklam
Gördes Halıcılığı Yeniden Canlanacak
03 Aralık 2018 - 10:51
Reklam
Belediye Başkanı Muhammet Akyol'un başkanlığını yaptığı Gördes Kalkınma ve Yerel Eylem Grubu Derneğine bağlı yerel kalkınma uzmanları Yerel Kalkınma Stratejisi için ilçemizin dört bir yanını karış karış dolaşıyor.
Şeyhyayla Mahallesinde halı dokuma tezgahını ziyaret eden yerel kalkınma uzmanları Serkan Temel ve Muhammet Gündüz halı dokuyan kadınlarla ve mahalle muhtarı ile bir toplantı gerçekleştirerek; fikir alışverişinde bulundu.
Sabah dokuzda halı dokumaya başlayan kadınlar öğleden sonra saat 4'e kadar çalışmaya devam ediyor.. Günde ortalama 6 bin düğüm attıklarını ifade eden kadınlar; "Halıcılık sayesinde biz çocuklarımızın eğitimini daha iyi aldırıyoruz, Halıcılığın geliştirilmesini ve yaygınlaştırılmasını istiyoruz" dedi.
Mahalle Muhtarı Ali İltemir; "Muhtarlığımı tarafından burayı kadınlarımıza temin ettik. Bize kayıtlı 22 kişi var. İşleri nedeniyle 15, 16 kişi gelebiliyor" dedi.
Kırsal Kalkınma Uzmanı Serkan Temel yaptığı açıklamada; " Kırsal bölgelerimizin kalkınması için bir çok projeye imza atmak hedefiyle bu yola koyulduk. Halıcılıkta bunun en önemli ayağını oluşturuyor. İnşallah Yerel Kalkınma Stratejimiz onaylandığında halıcılıkla ilgili bir çok projeye imza atarız" dedi.
Dernek Başkanı Muhammet Akyol Gördes Halısının tarihine vurgu yaparak; " Tarihte Gördes Halısı dünyanın her yerine ihraç edilmiş. Türk Düğümü olarak bilinen düğüm aslında Gördes Düğümü'dür.  Fabrikasyonla birlikte artık geldiğimiz noktada halıcılık bitme noktasına gelmiş durumda. Şimdi Ulusal Kırsal AĞ ve TKDK kapsamında kurmuş olduğumuz Gördes Kalkınma ve Yerel Eylem Grubu Derneğimizle halıcılığı yeniden kalkındırmak istiyoruz" dedi.
Dernek tarafından görevlendirilen yerel kalkınma uzmanları toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelerek Kalkınma Stratejisini hazırlıyor. Yerel Kalkınma Stratejisi onaylandığında Gördes birçok kalkınma projesinden destek alabilecek. Bir diğer faydası ise Gördes'ten TKDK için hazırlanan projelere dernek sayesinde artı yirmi puan katkı sağlanacak.  Yerel Kalkınma Uzmanları önümüzdeki günlerde çiftçilerle, hayvancılarla ve toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelmeye devam edecek.
Reklam
Reklam
Bu haber 1633 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum