Gördes Okuyor İçin Coşkulu Tanıtım

Bu yıl 5.si düzenlenen projenin tanıtımı için Vali Ahmet Deniz ilçemize geldi.

Reklam
Gördes Okuyor İçin Coşkulu Tanıtım
01 Kasım 2019 - 18:55
Reklam
Gördes Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 5.si düzenlenen, kitap okuma kampanyasının tanıtım programı, coşkulu görüntülere sahne oldu. Eğitim ve öğretim yılı boyunca devam edecek olan kampanyanın, tanıtım programı için ilçemize gelen Vali Ahmet Deniz, 'Gördes Okuyor' etkinliğine büyük destek ve moral verdi.
            Çarşı merkezinde esnaflara hayırlı işler dileğinde bulunan ve kısa süreli sohbetler eden Vali Deniz, kampanya kortejiyle birlikte yürüyüşe katıldı. Kaymakam Bekir Abacı, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, kurum ve daire amirleri, öğrenciler ve kalabalık bir vatandaş gurubu yürüyüşte yer aldı.
            Öğrencilerin 'Gördes Okuyor' ve 'En İyi Dost Kitaptır' sloganlarına, çarşı merkezindeki vatandaşlar alkışlarla karşılık verdi. Kortej daha sonra Hükümet Meydanına geldi. Meydanda adeta bir okuma obası kurulmuştu. Üçer beşer kişilik guruplar halindeki öğrenciler, serilen kilimlerin üzerinde kitap okuyordu.
            Vali Deniz, Kaymakam Abacı, Belediye Başkanı Akyol, gurupların arasına oturarak birlikte kitap okudu.
            Kampanyanın tanıtımı; Belediye Kültür Sarayı, Mübin Sarıoğlu konferans salonunda devam etti. Programın açış konuşmasını Kaymakam Bekir Abacı yaptı. Okumanın önemine değinen Abacı, Gördes'teki eğitim ve kültür faaliyetleriyle ilgili olarak geniş bir sunum yaptı.
            Daha sonra kürsüye gelen Vali Ahmet Deniz, son derece içten ve samimi bir konuşma yaptı. Vali Deniz, okumanın ve medeniyetin önemini gösteren tarihi anekdotlar aktardı ve millet olarak kenetlendiğimiz sürece çok daha büyük ve başarılı işler yapabileceğimizi söyledi.
            Sinevizyon gösterileri, öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar adına yapılan konuşmaların ardından, afiş yarışmasında derece alanların ödülleri dağıtıldı. Yarışmada okunacak kitapların tanıtımına küçük öğrencilerin skeçleri eşlik etti. İlkokul öğrencilerinin performansı büyük alkış aldı.
            Programın finalinde öğrenciler tarafından Gördes'ten Mehmetçiğe Selam Olsun pankartının açılması duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Protokol üyeleri hep birlikte asker selamı verdi.













Reklam
Reklam
Bu haber 3470 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum