Gördes SGK'dan Önemli Açıklamalar

SGK İlçe Müdürü Fahri Soner Şen gazetemizi ziyaret etti.

Reklam
Gördes SGK'dan Önemli Açıklamalar
07 Kasım 2016 - 15:27
Reklam
Gördes SGK müdürü Fahri Soner Şen gazetemizi ziyaret etti. Kurumun çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Şen, SGK alacaklarının yapılandırılmasıyla ilgili kanun üzerinde açıklamalarda bulundu.
            SGK müdürü Şen'in açıklamasına göre; 6736 sayılı kanun kapsamında SGK alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin süre 31 Ekim 2016 tarihinde sona erdi. Ancak Bakanlar Kurulunun 25.10.2016 tarihli kararıyla bu süre 25 Kasım 2016 tarihine kadar uzatıldı.
            Buna göre; kapsam dâhilinde SGK'ya borcu olan vatandaşların yapılandırma işlemleri, 25 Kasım 2016 tarihine kadar devam edecek.
            Kanundan faydalanacak olan vatandaşlar için, belirtilen kapsam maddeleri şu şekilde sıralanıyor:
            Sigorta primi, İşsizlik sigorta primi, Sosyal güvenlik destek primi, Genel sağlık sigortası primi, İsteğe bağlı sigorta ve topluluk sigortası primi, Emeklilik keseneği ve kurum karşılığı primi, İdari para cezaları, Kurumca takip edilen; damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı, 30 Haziran 2016 tarihine kadar bitirilmiş özel nitelikli inşaatlar ile ihale konusu işlere ilişkin eksik işçilik tutarı üzerinden hesaplanan sigorta primi.
Reklam
Reklam
Bu haber 2544 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum