Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gördes'in 60 Yıllık Kitapçısı

Kitapçı Salih Amca her pazartesi tezgahının başında yıllara meydan okuyor.

Reklam
Gördes'in 60 Yıllık Kitapçısı
22 Temmuz 2017 - 15:50
Reklam
Reklam
Onunkisi bir sevda, iflah olmaz bir tutku. Para kazanmak bir yerde ancak inatla ve aşkla, 60 yıl Gördes'e emek vermek nasıl açıklanabilir? Gördesli değil amma Gördes'in 60 yılında canlı bir tarih.
            Gördes'in kitapçısı o. 60 yıldır her Gördes pazarı günü gelir, sergisini heyecanla ve arzuyla açar. Akrabalıktan öte, yaren olduğu Gördeslilerle konuşur sohbet eder. Kitap satar, sipariş alır haftaya ve akşama doğru sergisini toplar.
            Salih Şener onun adı. Hepimizin Salih amcası aslında. 1932 yılında doğdu. Genç yaşında bu işe heves saldı. Yıllarca Akhisar, Soma, Gördes ve Kırkağaç pazarlarında sergi açtı. Özellikle Gördes pazarını, bir defa boş geçmedi.
            Genelde dini yayınlar vardır onun sergisinde.
            Gördes'e adım attığında, yıl 1958 idi. Yani Gördes, yenisine ancak yerleşiyordu. İlk açık pazarda açtı sergisini. Birkaç yıl sonra, bugünkü Şahinler Lokantasının önünü mesken edindi. Bir 50 yılı böyle geçti.
            Son yıllarda eski açık pazaryerinin köşesine açıyor sergisini. Yaş 85 Salih amcada. Fakat yıllara meydan okurcasına, hala dimdik ve hala ilk günün heyecanı içerisinde.
            Gördes'le ilgili nice hatıra var hayatında. Çünkü bu ömrün önemli bölümü Gördes'e ait.
            3 çocuk 7 torun ve torunlarının çocuklarıyla yaşamın anlamını parlatan; emeğin, inancın ve sevginin ne olduğunu gösteren Salih Şener, Gördes'in unutulmazları hanesine ismini yazdıralı çok oldu.
            Nice yıllara ve nice pazarlara diyerek, uzun ömürler diliyoruz….
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 8348 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum