Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gördes'in Destanı Yangın Romanında

Kazım Germiyanoğlu'nun romanı Gördes Belediyesinin katkılarıyla yayınlandı.

Reklam
Gördes'in Destanı Yangın Romanında
05 Eylül 2020 - 18:59
Reklam
Reklam
Gördes'in Milli Mücadeledeki destanını anlatan 'Yangın' romanı, geçtiğimiz hafta içerisinde piyasaya çıktı. Milli Mücadelenin Gördes sayfasına ışık tutan bu roman, tarihçi Kazım Germiyanoğlu tarafından kaleme alınmış.
             Bir kültür hizmeti olarak, Gördes Belediyesi tarafından yayına hazırlanan kitap, okuyucudan kısa sürede büyük bir ilgi gördü. Çeşitli kaynaklardan faydalanarak, zamanın ruhuna uygun biçimde Yangın romanını yazan Kazım Germiyanoğlu, bu kitabıyla Gördes'in kültür tarihine ölümsüz bir eser hediye etti.
             Demirci Kardeşler Matbaası tarafından basılan ve toplam 344 sayfadan oluşan bu kitap, dizgi baskı ve kapak mizanpajı ile de dikkat çekiyor.
             Gördes Bölge Gazetesinde dizi halinde yayınlanan bu romanın kitap haline getirilmesinde, Gördes Belediyesinin sağladığı katkı, ayrıca takdire değer.
             Kazım Germiyanoğlu Kimdir?
             1959 yılında Gördes'te doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünden 1980 yılında mezun oldu. 35 yıllık eğitimcilik hayatında, öğretmen ve idareci olarak görev yaptı.
             Bingöl Karlıova Lisesi, Köprübaşı Lisesi, Gördes Lisesi, Manisa Lisesi, Akhisar Anadolu Öğretmen Lisesi, Saruhanlı Ticaret Meslek Liselerinde müdürlük görevlerinde bulundu.
             2014 yılında emekli oldu. 1985 yılından bu yana Gördes Bölge gazetesinde 'Tarih Sohbetleri' köşesinde yazıları yayımlanıyor.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 14332 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum