Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gördes'in İzmarit Sorunu Var

Sigara içenler izmaritlerini çöp kutusudur diye ağaç diplerine bırakıyor.

Reklam
Gördes'in İzmarit Sorunu Var
19 Şubat 2020 - 12:31
Reklam
Reklam
Bir süredir devam eden çirkin bir görüntü, son zamanlarda ilçemizde ciddi rahatsızlık konusu oldu. Çarşı merkezi ve bağlanan cadde ve sokaklardaki izmarit pisliği, şehrimize hiç yakışmıyor.
            Çarşının cadde ve sokaklarında, sigarasını içen yere atıyor. Parke taşlarının arasına sıkışmış sigara izmaritleri, diken gibi gözümüze batıyor. Başta kahvehaneler olmak üzere, dükkânların önleri yine aynı görüntü içerisinde. Hele bankaların önü tam bir felaket.
            Gördes yeşili ile ünlüdür. Bu şehri kuranlar cadde ve sokaklara önce ağaç dikmiştir. Bu müthiş bitki örtüsü, her şehre nasip olmaz. Gelin görün ki şimdi o ağaçların dipleri, sigara izmariti ile dolu. Sigara içenler izmaritlerini çöp kutusudur diye ağaç diplerine bırakıyor.
            Peki, bu duruma nasıl gelindi?
            Kapalı alanlarda sigara içme yasağı geldikten sonra, sigara içenler cadde ve sokaklara çıkmak zorunda kaldı. İçiyor ve izmaritini yere atıyor. Sadece izmarit değil, boş sigara paketi dâhil her türlü çöp sokağa fırlatılıyor.
            Genel temizliğin yeterli olmadığı gün gibi aşikâr. Asıl olan izmarit sorunuyla mücadele etmektir. Temizlik yapmanın ötesinde, köklü bir çözüm üretmek gerekir.
            Öncelikle çarşı merkezi ve bağlanan cadde ve sokaklara, çöp ve sigaralık kutuları koymak zorunluluğu var. Zira çarşıda, bu anlamda hiçbir önlem alınmamış. Sadece Şehit Makbule Meydanının etrafında, bu çöp kutuları var.
            Sigara içmek ya da içmemek, insanların tercihidir. İçene, niçin içiyorsun diyemezsin. Sigara izmaritini yerlere atma diyebilmek için, çöp kutularını göstermek gerekir.
            Bunlar sağlandıktan sonra, geniş bir çevre ve temizlik kampanyaları düzenlenmelidir. Belediye ile Milli Eğitim işbirliğinde, öğrencilerin de katkısıyla organizasyonlar düzenlenebilir. Temiz ve izmaritsiz bir Gördes için ele ele diyerek, vatandaşlar bilgilendirilmeli ve teşvik edilmelidir.
            Bu izmarit çirkinliği Gördes'e yakışmıyor. Bu izmarit görüntüsü, Gördes'in yeşilliğine gölge düşürüyor.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 4977 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum