Gördes'in Zeolit Rezervi 1.5 Milyar Ton

Yerel Eylem Grubu Derneği, Gördes Zeolit A.Ş.yi ziyaret etti.

Reklam
Gördes'in Zeolit Rezervi 1.5 Milyar Ton
07 Aralık 2018 - 17:06
Reklam
Gördes maden şehri olma yolunda ilerliyor. Gördes Kalkınma ve Yerel Eylem Grubu Derneği, Yerel Kalkınma Stratejisi hazırlıkları kapsamında Gordes Zeolit A.Ş. maden işletmesini ziyaret etti.
Belediye Başkanı Muhammet Akyol'un başkanlığını yaptığı Gördes Kalkınma ve Yerel Eylem Grubu Derneği'ne bağlı kalkınma uzmanları firma yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştirerek; zeolit sektörüyle ve Gördes'le ilgili çeşitli fikir alışverişlerinde bulundu.
Gördes'te 144 milyon ton görünür zeolit rezervi, 1.5 milyar ton da jeolojik zeolit rezervi olduğunu ifade eden İşletme Müdürü Saim Urcun; " Yerel Eylem Grubunun ben de üyesiyim. Böyle bir toplantı düzenledikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Bu tarz çalışmalarla, tanıtımlarla, projelerle zeoliti hem hak ettiği yere getirmeyi hedefliyoruz, hem de Gördes'in tanıtımına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Şirketimiz 6 senedir zeolit üzerine Gördes'te faaliyetlerini sürdürüyor. Zeoliti özellikle yurt dışına çok yüksek oranda sevkimiz söz konusu. Kedi kumunda premium ürünler üretiyoruz. Zeolit gerçekten her derde deva. Zeolitin birçok alanda kullanılması ve birçok farklı özelliklere sahip olması yönünden çok büyük başarılara imza atacağız inşallah." şeklinde konuştu.
Zeoliti, Türkiye'nin ve dünyanın önemli rezervlerine sahip olan Gördes'te, kırsal bölgeler için fırsata dönüştürmeyi hedeflediklerini ifade eden Yerel Kalkınma Uzmanı Serkan Temel; "Zeolitle kırsal bölgelerimizi ilişkilendirmek için farklı projeler üretmeyi hedefliyoruz. Zeolitle ilgili Gördes'te yapılacak herhangi bir etkinlik doğal olarak önce Gördes'teki zeolit sektörüne arından da bizim ilçemize katkı sağlayacak. Bizler derneğimiz adına şuan stratejik plan hazırlama aşamasındayız. Bunun için toplumun farklı kesimleriyle toplantılar düzenliyoruz. İlçemiz için oldukça önemli olan zeolit madenini de bu plan içerisine almak istedik. İnşallah stratejik planımız onaylandığında bununla ilgili farklı tanıtım ve etkinlik projelerini hayata geçiririz. Bugün bu yüzden sizleri ziyaret ettik" dedi.
Gördes gelecekte daha çok değerlenmesi kaçınılmaz olan zeolit maden rezervleri bakımından dünyada 5. sırada bulunuyor. İlçede büyük ve küçük çaplı 5 maden işletmesi birçok vatandaşa istihdam sağlıyor. Zeolit 156 farklı sektörde kullanılıyor. Tarım, hayvancılık, yem katkı maddesi, kedi kumu, gübre ve koku giderici alanlarda Türkiye'de başı çekiyor. Ayrıca zeolit; radyoaktif atıkların temizlenmesi, atık suların temizlenmesi, kağıt endüstrisi, inşaat sektörü, sağlık sektörü, temizlik sektörü ve daha farklı bir çok sektörde kullanılıyor. Bu derece çevreye faydalı ve çok yönlü bir madenin Gördes'te önemli ölçüde rezerve sahip olması gelecek açısından heyecan veriyor.
Reklam
Bu haber 6298 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum