Gördes'te Üç Taraftan Yol Hamlesi

İlçemizi Akhisar, Demirci ve Köprübaşına bağlayan yollarda çalışmalar hızlandı.

Reklam
Gördes'te Üç Taraftan Yol Hamlesi
28 Kasım 2016 - 01:01
Reklam
İlçemizin çevre ilçelerle bağlantısını sağlayan yollar için 3 taraftan büyük atağa geçildi. Yol yapımıyla ilgili çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.
Orman Müdürlüğü'nden alınan izinlerden sonra dikimli kesim çalışmalarının ardından Gördes-Akhisar yoluna giren iş makineleri, 3 noktada virajlar için genişletme ve dolgu çalışması yürütüyor. Başlatılan çalışmalar sonucunda virajların önemli bölümü genişletilerek sıfıra indirilmiş olacak. Gördes-Akhisar yolu eskisine göre daha güvenli olacak ve 1A kalite standartlarına çıkacak. Eğimler azaltılarak, yol genişletilecek ve araç arkası beklemeler sona erecek.
Kamulaştırma sorunlarından dolayı bir süre aksayan Gördes-Köprübaşı yolunda geçtiğimiz aylarda hızla başlatılan çalışmalarda son 7 km'ye girildi. Kalan 7 km mesafede yol açma, dolgu ve istinat duvarı çalışmaları devam ederken, tamamlanan kısımlarda belirli aralıklarla asfaltlama yapıldı. Yüklenici firma yetkilileri altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından 2017 yılı asfaltlama sezonunun açılmasıyla birlikte Gördes-Köprübaşı  yolunun tamamlanacağını bildirdi.
Gördes-Akhisar yolunu Demirci'ye bağlayan Güneşli-Demirci arasındaki yolun proje çalışmaları tamamlandı. Projenin Karayolları Bölge Müdürlüğü'nde onay aşamasında olduğu belirtilirken; 2017 yılı içerisinde de Gördes-Güneşli-Kılavuzlar yolunun ihaleye çıkması bekleniyor.
İlçemizin çehresini genişletecek ve şehir içi riskli kamyon geçişlerini azaltacak olan çevre yollarının birincisinde büyük mesafe katedildi. Akhisar girişinden, Köprübaşı yolu üzerinde bulunan Akçeşme'ye uzanan çevre yolunun alt yapı, dolgu ve istinat duvarı çalışmalarında artık sona gelindi. 2017 asfalt sezonun açılmasıyla birlikte asfaltlama çalışmaları yapılarak vatandaşların hizmetine sunulacak. Yeni Devlet Hastanesi'nin bulunduğu alandan başlayarak Bodomas Köprüsü'ne kadar uzanacak olan diğer çevre yolu için de çalışmalar başlatılacak.
Yol projelerinin tamamlanmasının ardından Gördes'in şahlanışa geçeceğini ifade eden Başkan Muhammet Akyol ; " Güzide ilçemiz Gördes büyük yol projelerinin ardından şahlanışa geçecek ve gelişimini sürdürmeye devam edecek.  Gördes'imiz için büyük öneme sahip olan bu yatırımlar için başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım'a, bakanlarımıza, milletvekillerimize, bölge müdürlerimize ve emeği geçen katkı sağlayan herkese Gördes'imiz adına şükranlarımızı sunuyorum" dedi.
Reklam
Reklam
Bu haber 3897 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum