Güneşli'de 2 Kilometrelik Dere Temizliği

MASKİ'nin çalışmaları devam ediyor.

Reklam
Güneşli'de 2 Kilometrelik Dere Temizliği
07 Ekim 2018 - 23:58
Reklam
MASKİ Genel Müdürlüğü, Güneşli Mahallesi'nden gelen dere temizlik talebi üzerine harekete geçerek mahallede 2 kilometrelik çalışma başlattı.
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Manisa genelinde yürüttüğü dere temizlik çalışmalarıyla yağışlı havalarda dere taşkınları meydana gelmesini önlüyor. MASKİ, ilçemiz Güneşli Mahallesi'nde de dere taşkın riskini ortadan kaldırmak amacıyla 2 kilometrelik dere temizliğine başladı. MASKİ ekipleri tarafından yapılan çalışmalar tamamlandığında, dere içerisindeki yabancı maddeler temizlenerek dere kenarındaki tarım arazilerinin taşkınlardan zarar görmesi önlenecek.
'Çalışmalar gayet güzel gidiyor'
Mahalle sakini Kemal Yavuz, 'Mahallemizin yanından geçen dere yatağı, ağaç kökleri ve pislikten tıkanmış olduğundan yağmurlu havalarda taşma yapıyordu. Taşan sulardan da dere etrafındaki tarım arazileri zarar görüyordu. Tarla sahipleri olarak çok sıkıntı yaşıyorduk. Hatta daha önceki yıllarda sel tehlikesi bile yaşamıştık. Bu yıl şiddetli yağışlardan yine aynı risk bizi epey korkuttu. MASKİ yetkililerine bu sıkıntımızı bildirdik. Sağ olsun MASKİ şu an deremizi temizliyor. Çalışmalar gayet güzel gidiyor. Büyükşehir ve MASKİ'den bu hizmetlerin devamlı olmasını istiyoruz.  Bizlere yardımcı oldukları için MASKİ'ye çok teşekkür ediyoruz' diye konuştu.
'Cengiz Başkanımız Manisa için bir markadır'
Mahalle sakinlerinden Osman Şahin Dursun ise, 'Yağışlı havalarda deremizde sık sık taşkın yaşanıyordu. Evlerimiz ve tarlalarımız çok zarar görüyordu. MASKİ yetkililerine sorunumuzu aktardık ve hemen seferber olup temizlik çalışması başlatıldı. Cengiz Başkanımız Manisa için bir markadır. Başkanımız sayesinde 40 yıllık sorunlar çözülüyor ve çözülmeye de devam edeceğine bizler can-ı gönülden inanıyoruz. Büyükşehir ve MASKİ'nin mahallemizde yapmış olukları hizmetlerin devamını istiyoruz. Çalışmalarından dolayı emeği geçenlere tek tek teşekkür ediyoruz' dedi. 
Reklam
Reklam
Bu haber 1944 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum