Havuzlu Çarşı Aşure Hayrında 24.Yıl

4 kazan aşure havuz başında ikram edildi.

Reklam
Havuzlu Çarşı Aşure Hayrında 24.Yıl
29 Ekim 2016 - 18:46
Reklam
O çarşı, Gördes'in hep kalbi oldu. Gördes yenisine taşındığında, ünlü esnafları ile hep dikkat çekti. Kimler geldi, kimler geçti o çarşıdan. Hem fiziki mekânı, hem ticari hareketliliği ile Gördes'in olmazsa olmazı haline geldi.
            Havuzlu Çarşı bir ruhtur, bir gelenektir. Gidenler ve gelenler kim olursa olsun, o ruh yaşar aynı zamanda gelenekler de yaşar. Aşure hayrı onlardan birisidir Havuzlu Çarşı için. Akıp giden yıllara inat, gelenek hiç sekteye uğramaz.
            Hafta içerisinde Havuzlu Çarşı aşure hayrında 24. yıl gururunu yaşadı. Her aşure hayrı güzeldir. Ancak Havuzlu Çarşının hayrı bir başka güzeldir. Lezzetin, ikramın üst düzey olması için esnaf adeta seferber olur.
            Havuzlu Çarşı aşure hayrını anlamlı kılan, bir başka unsur daha var. Gördes'in ve çarşının ünlü ismi Aşçı Galip, tam 24 yıldır bu hayra ustalığı ile tat katıyor. Bu yıl da aynı tadı tattık ve aynı güzelliği yaşadık.
            4 kazan aşure hayrı dualarla başladı. Heyecanla kazanların kapakları kaldırıldı ve binlerce hemşerimiz bu güzel tattan taam etti.
Reklam
Reklam
Bu haber 2982 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum