Hayat Boyu Kültür Sanat Merkezi Hazır

Kamu kurumlarının ortak projesinin açılışı yapıldı.

Reklam
Hayat Boyu Kültür Sanat Merkezi Hazır
24 Eylül 2016 - 15:18
Reklam
Gördes'in sosyal ve kültürel hayatına büyük katkı sağlayacak olan 'Hayat Boyu Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılışı Kurtuluş Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi.
Zafer Kalkınma Ajansı, Gördes Kaymakamlığı, Gördes Belediyesi, Gördes Halk Eğitim Merkezi ve Gördes Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde projelendirilen ve hayata geçirilen Hayat Boyu Kültür ve Sanat Merkezinin açılış törenine Ak Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Gördes Kaymakamı T. Hakan Bilgin, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selim Kasacı, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Cumhuriyet Savcısı Nusret Suat Sarıkaya, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Açılışa katılan vatandaşlara Hayat Boyu Kültür ve Sanat Merkezi içerisinde bulunan müzik odası, sanat atölyesi ve çok amaçlı salon gezdirildi ve bölümler hakkında bilgiler verildi. Ayrıca açılış programında Gördes Belediyesi tarafından hazırlanan sunum ile Hayat Boyu Kültür ve Sanat Merkezi'nin yapım aşaması gösterildi.
Hayat Boyu Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılış töreninde açıklamalarda bulunan Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, yenilenebilir enerji konusuna dikkat çekerek, 'Hayat Boyu Kültür ve Sanat Merkezi'nin en önemli özelliklerinden birisi de kendi elektriğini kendisi üretebilecek olan bir çatıya sahip olmasıdır. Bu sayede güneş enerjisinden elektrik üretebilecek olan çatı, elektrik maliyetini neredeyse sıfıra indirecek. Ayrıca vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel hayatlarına katkı sağlayacak olmasıyla bu proje Gördes'in gurur kaynağı olacaktır. Kültür Sarayı'nın daha önce ilçemize kazandırılmasında ve şimdi bu projenin hayata geçirilmesinde emeği ve katkısı geçen herkese teşekkür ederim' dedi.
Kaymakam Turgay Hakan Bilgin de açılış konuşmasında Gördes'in birlik ve beraberliğine vurgu yaparak, 'Burada iyi bir dayanışmanın meyvesini görüyoruz. Zafer Kalkınma Ajansı'na sunulan bu eser, Gördes'in birliği, Gördes'in dayanışmasının bir eseridir. Daha önceki projelerde de bu birlikteliği aynı duygularla sağlamıştık. Bu konuda da gururluyuz, mutluyuz.' diye konuştu.
Reklam
Reklam
Bu haber 2292 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum