Hayatlarında Hiç Elektrik Görmediler

Boyalı'ya bağlı Eşti semtinde elektrikle hiç tanışmamış vatandaşlarımızı dinledik.

Reklam
Hayatlarında Hiç Elektrik Görmediler
12 Nisan 2017 - 19:36
Reklam
Gördes ilçesinin kırsal Boyalı mahallesine bağlı Eşti semtinde oturanlar, hayatlarında hiç elektrik görmemişler. 7 hanenin bulunduğu semtte, insanlar hayvancılık ve tarımla uğraşıyor.
            Semti çevreleyen Şahinkaya, Karaağaç ve Boyalı kırsal mahallelerinde elektrik var ancak Eşti semtinde yok. 5 yıl önce TEDAŞ tarafından etüt çalışmaları yapılarak, ‘olur' yazısı yazılmış. Semt sakinleri istenilen belgeleri teslim etmiş. Fakat işin arkası gelmemiş.
            Semt sakinlerinden Hakkı Aslan (67); 'burada doğdum, burada büyüdüm, burada yaşıyorum. Ama hayatımda hiç elektrik yüzü görmedim.' diyor.
            Hakkı Aslan'ın eşi Azize Aslan (64) daha bir dertli ve şunları söylüyor: '  Bu semte 14 yaşında gelin geldim. 50 yıldır elektrik nedir bilmiyorum. Elektrik görmeden ölürsem, gözlerim açık gidecek.'
            Hayvancılıkla uğraşıyorlar, süt sağmak elle yapılıyor. Peynir ve yağ üretiyorlar buzdolapları yok. Geceleri çıra ile aydınlanıyorlar. Semt sakinlerinden Ali Aslan; geceleri çıra yakarak hayvanlara bakıyoruz diyerek, çektikleri işkenceyi dile getiriyor.
            21.yy'da ülkenin batısında bir mahallenin semti burası ve hayatlarında elektrikle hiç tanışmamışlar. En dramatik olanı ise semtin en küçük bireyi, 7 yaşındaki Alpay Aslan. Minik Alpay astım hastası. Bizi elinde pankartla karşıladı. Alpay şunları söyledi: ' 7 yaşındayım. Ben Alpayım. Astım hastasıyım. Buhar alıyorum. Ne olur elektrik istiyorum…'



Reklam
Reklam
Bu haber 8866 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum