Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Haziran Yağışları Tarımı Vurdu

Ürün hasadının yaklaştığı günlerde, aralıksız devam eden yağışlar kaliteyi bozdu.

Reklam
Haziran Yağışları Tarımı Vurdu
24 Haziran 2019 - 16:06
Reklam
Reklam
Haziran ayında günlerce devam eden yağışlar, can ve mal kayıplarına neden oldu. Ülke genelinde özellikle tarım kesimini vuran yağışlar, üreticiyi zor durumda bıraktı. Manisa genelinde; bağlarda, meyvelerde ve tarla bitkilerinde ciddi zararlar meydana geldi.
            İlçemizde de benzer sıkıntılar yaşandı. Dereler taştı, kırsal mahallelerde büyük zorluklar yaşandı. Yıldırım düşmesi sonucu bir kişi ağır yaralandı. Yağışlar en çok kiraz üreticisini vurdu.
            Ürün hasadının yaklaştığı günlerde, aralıksız devam eden yağışlar kaliteyi bozdu. İhraç malı uzun saplı kiraz, bu yüzden 7 ile 8TL arasında değişen fiyatlardan alıcı bulabildi. Bu ürünün normal şartlarda fiyatının, 10TL'den aşağı düşmemesi bekleniyordu.
            Sel baskınları tütün ve salatalık ekim alanlarında da geniş hasar yaptı. Yıla umutla bakan üreticiler, yaşananlar karşısında perişan oldu. Olası hastalıklara karşı, üreticiler ilaçlama seferberliği başlattı.
            Hububat üreticileri ise bir başka sıkıntı yaşadı. Aşırı yağış, ürünü tarlada yatırdı. Bu durum, hasat işlemini zora soktu. Kapalı hava ürün kalitesini bozarken, üreticiler bu işin içinden nasıl çıkarım diye düşünmeye başladı.
            İlçemizin köklü ve tecrübeli çiftçileri, Haziran yağışları için şöyle konuştu: ‘Bugüne kadar Haziran yağışı çok gördük, ancak bu yılki gibisini görmedik.'
            Tarımsal faaliyetin aşırı pahalılaştığı, girdi maliyetlerinin çiftçileri düşündürdüğü bir dönemde, hava şartlarının meydana getirdiği olumsuzluk, genel ekonomik dengeleri daha da zora sokacak gibi gözüküyor.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 4607 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum