Hıdrellez Festivalinde Büyük Coşku

11.Hıdrellez ve Kültür festivali hafta boyunca devam etti.

Reklam
Hıdrellez Festivalinde Büyük Coşku
12 Mayıs 2017 - 16:27
Reklam
Gördes Belediyesi'nin 11. Geleneksel Hıdrellez ve Kültür Festivali vatandaşlar tarafından bu yıl da büyük bir ilgi gördü. Gördesli Şehit Makbule Hanım paneliyle başlayan Hıdrellez ve Kültür Festivali hafta boyunca çeşitli etkinliklerle devam etti.
Kültür Sarayı'nda düzenlenen Anneler günü programına yüzlerce bayan katıldı. Bayanların gönüllerince eğlendikleri programda yılın anneleri için hediye töreni yapıldı. Bayanlar hediyelerden ve böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı Başkan Muhammet Akyol'a teşekkürlerini iletti.
6 Mayıs Cumartesi günü Kocamurtluk Mesire alanındaki etkinliklere yağışlı havaya rağmen halk büyük ilgi gösterirken, baharın gelişini çoşkuyla kutladı. Çocuklara şenlikler boyunca eğlenceli dakikalar yaşatıldı. Vatandaşlara keşkek ve höşmerim ikram edildi. Gördes Belediyesi Halk Oyunları Ekipleri yaptıkları güzel gösterilerle şenliklere renk kattı. İzmir Gördesliler Derneği ve Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri; Kaymakam T. Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İlçe Emniyet Amiri İlker Zeydanlı, İzmir Gördesliler Derneği Başkanı Ahmet Bitek, Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Ertekin ve Gördes Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Semerci tarafından takdim edildi. Ekinlikler boyunca çocuklar için çeşitli yarışmalar ve eğlence gösterileri düzenlendi. Eğlence sonunda yetişkinlerin yarışmaları eğlenceli anlar yaşattı. Başkan Akyol ve Kaymakam Bilgin yaptıkları konuşmalarda tüm hemşerilerin hıdrellezini kutladı.
KOCAMURTLUK MESİRE ALANI MÜJDESİ
Başkan Muhammet Akyol, yaptığı konuşmada vatandaşlardan etkinliklerin yapıldığı alana dikkatlice bakmalarını belirterek; "İnşallah önümüzdeki yıl bambaşka bir Kocamurtluk Mesire Alanı'nda festivalimizi gerçekleştireceğiz. Gördes'in en güzel yerlerinden olan bu mevkiye yapılacak olan Kocamurtluk Mesire Alanı Projesi'nin yer teslimi yapıldı. Gördes Belediyesi ve İller Bankası ortaklığında yapılacak olan projede seyir kulesi, kır düğün salonu, kır lokantası, spor alanları, oyun parkları, piknik alanları, bisiklet yolları, yürüyüş yolları gibi birçok özellik bulunuyor. Gördes'imize şimdiden hayırlı olsun" dedi.
            ŞAMPİYON KUPASINI ALDI
Manisa 1. Amatör Küme B Grubunda tarihi bir başarı elde ederek namağlup şampiyon olan Gördes Belediyespor'a şampiyonluk kupası 11. Hıdrellez ve Kültür Festivali'nde Belediye Başkanı Muhammet Akyol ve Manisa ASKF Başkanı İsmail Aydın tarafından takdim edildi. Başkan İsmail Aydın yaptığı konuşmada Gördes Belediyespor'u tebrik ederken, spora ve sporcuya yapmış olduğu büyük hizmetlerden dolayı Başkan Muhammet Akyol'un her yerde örnek olarak gösterildiğini belirterek; Başkan Akyol'a teşekkür etti.
KIRAN UÇURTMA ŞENLİĞİNDE RENKLİ GÖRÜNTÜLER
Kıran Kalkınma Kooperatifi'nin organize ettiği, Gördes Belediyesi ve Kıran Muhtarlığının da yer aldığı şenlik yoğun katılımla gerçekleşti. Gördes Belediyesi Hıdrellez ve Kültür Festivali kapsamında Kıran Mahallesi'nde bu sene 14.'sü düzenlenen uçurtma şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Halk oyunları ile başlayan program müzik gösterisiyle devam etti. Uçurtma yarışmasına katılan yaklaşık 150 uçurtma arasından en güzel ilk üçe giren uçurtmaya ve orijinal kategorisinde bir uçurtmaya ödül verildi.










Reklam
Reklam
Bu haber 2248 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum